• Äldre 23 Feb 21:40
    1368 visningar
    4 svar
    4
    1368

    Varför är FI sådana hycklare?

    Feminstiskt initiativ brukar förespråka mångfald men det återspeglas knappast på deras möte i Angered, där hälften av befolkningen har utländskbakgrund. Det verkar inte vara dessa människor som har samlats för att lyssna på FIs politik. 

    https://twitter.com/gudschy/status/967064951578923008

    Trots sitt mångfalds hyllande verkar det förbli ett parti för vita kvinnor. Fast hur är det med den feminsitiska politken fungerar den? Något som var väldigt populärt för några år sedan var kvotering av börstyrelser. Tanken är att man ska "postivit" diskriminera mot människor så att könsfördelningen skulle bli mer jämn. Vissa kritiker menade då att detta inte alls var ett bra förslag eftersom att det skulle kunna leda till att kön blir viktigare än kompetens och erfarenhet när en person anställs. FI vägrade lyssna på dessa patriakatets språkrör och fortsatte att förespråka kvotering.

    Ett utmärkt tillfälle till kvotering var FIs egna riksdagslistor. Valberedningen börjar räkna:

    En Kurdisk man med flyktingerfarenhet, en vit lesbisk kvinna med ursprung Tensta, en svart funktionsvarierad kvinna från landsbyggden, en vit normbrytande man från Möllan, en vit passerande Samisk kvinna osv. 

    När dom sedan hade kvoterat färdigt så var det vissa som inte var helt nöjda. Det var inte vilka reaktionärer som helst utan partimedlemmar.  Fi kritseras nu inifrån för att "Sätta identitet före kompetens". Bland det mest anmärskningsvärda är att FI har satt sin egen ekonomisk-politisk talesperson, Martin Jordö (som råkar vara vit man) på plats 21. Därför är det väldigt svårt för honom att komma in i riksdagen även om FI gör det men ekonomin är tydligen inte något FI prioriterar. För den som vill läsa mer finns en länk nedan. 

    https://www.etc.se/inrikes/fi-far-kritik-riksdagslista-identitet-fore-kompetens

    Håller ni med om att FI är hycklare?
    Varför är nästan alla medlemmar inom FI vita kvinnor?
    Finns det några nuvarande eller tidigare FI väljare på FL som kan kommentera?
    Tror ni att det här blir det sista försöket med kvotering i Sverige eller kommer det fler? 
    Tycker ni också lite synd om 
    Martin Jordö?


    För övrigt kan det tyckas lite konstigt att dom kvoterar stenhårt och ändå har noll mångfald bland medlemmarna men man  man inte säga att FI är ett hälsosamt parti när dom har tappat 75% av alla sina medlemmar sedan 2014.

    https://www.dn.se/nyheter/politik/sjunkande-medlemsantal-oroar-inte-schyman/

  • Svar på tråden Varför är FI sådana hycklare?
  • Äldre 23 Feb 21:57
    #1

    Tycker inte ett dugg synd om Martin Jordö, den man som är så dum att han beblandar sig med ett parti som F! får skylla sig själv.

    F! är ett parti för bortskämda mediekåta gnällkärringar och sådana tillhör i allmänhet den vita övre medelklassen.

  • Äldre 24 Feb 09:47
    #2
    Tecum skrev 2018-02-23 21:57:21 följande:

    Tycker inte ett dugg synd om Martin Jordö, den man som är så dum att han beblandar sig med ett parti som F! får skylla sig själv.

    F! är ett parti för bortskämda mediekåta gnällkärringar och sådana tillhör i allmänhet den vita övre medelklassen.


    Såklart får han skylla sig själv men kan ändå tycka lite synd om honom när han inte ens verkar uppskattas av sitt eget parti.
  • Äldre 24 Feb 10:39
    #3

    Hela vänstern är hycklare, dom älskar kvotering allihop. Vänstern vill kvotera föräldradagar och börsstyrelser. Tillslut kommet dom kvotera allt annat också vilka som får anställas, vilka som får gå en utbildning, vilka som får bo i ett visst område osv. Extremister har ingen gräns.

  • Äldre 14 Mar 21:46
    #4
    -1

    fi påstår att alla vita män är homofobiska rasister som hatar kvinnor men att icke-vita män inte är det. ganska sjukt när man tänker efter.

Svar på tråden Varför är FI sådana hycklare?