Forum Samhälle - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Ni som är emot böner/välsignelser i kyrkan med skolor och förskolor känner ni likadant för andra religioner?

  Tis 6 mar 2018 14:00 Läst 21832 gånger Totalt 250 svar
  Visar endast inlägg av Finne84 - Visa alla inlägg
  Finne8­4
  Återställ
  Tis 6 mar 2018 14:00 -2 +2

  Ni som är emot att barnen ska tas till kyrkor på besök för skolavslutning och eventuella välsignelser med förskola och skolklasser,  är ni också emot YOGA som har med hinduism att göra? samt besök för andra religiösa byggnader som Moské och buddhist tempel? Eller är det bara kristendomen som är stötestenen?

  Hur skulle ni göra om era barn kom hem, som i England, med brev från skolan där det står att barnen ska på studiebesök i en moské och att flickorna ska ha på sig något som täcker håret, och både pojkar och flickor ska lära sig att göra Islamska bönemattor? skulle ni acceptera det då eller bli sura?

  barenakedislam.com/2017/11/21/british-authorities-prosecuting-parents-for-not-allowing-their-children-to-visit-a-mosque-during-school-trips/

  Jag är kristen, och jag tycker att alla föräldrar bestämmer själv hur de vill uppfostra barn och om de lär dem något om Gud, och de får ta ansvaret för sina beslut senare i livet precis som andra människor. Och om man inte ska ha någon religion alls i förskola och skola, då tycker jag inte det ska bara handla om kristna kyrkor utan rätt ska vara rätt. Som kristen barnskötare ska jag inte tvingas delta i YOGA lektioner t ex, då jag inte vill delta i hinduistiska religiösa handlingar, med risken att förlora jobbet annars. Eller besöka andra religiösa byggnader för "kulturell berikning" som buddhist tempel eller moskéer.

  Om nu all religion ska vara borta, då ska det för sjutton gubbar gälla ALL religion, även buddhism, hinduism och Islam, inte bara kristendomen.

  Så vad tycker ni?

  Omröstning
  Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
 • Finne8­4
  Återställ
  Tis 6 mar 2018 14:42 #4 +1
  Don3 skrev 2018-03-06 14:18:09 följande:

  Det är viss skillnad att gå på studiebesök och få förklarat vad religonen står för och deras seder jämfört med att bli tvingad att gå på deras predikan och ceremonier.

  Vill man inte ha på sig klädseln som krävs för att besöka lokalen ska man givetvis inte behöva följa med men då får man förkovra sig i ämnet på annat vis.

  Tycker alla religoner borde försvinna då vuxna inte borde tro på sagor. Det bästa sättet att göra det är att lära sig om deras religon och besegra dem på deras hemmaplan, genom att på ett logiskt sätt bryta ner deras sagor så de förstår det inte är annat än sagor.


  Skulle du tycka det var okej om dina barn eller syskonbarn fick som på bilden lära sig att be och som jag läst om i andra artiklar, lära sig göra islamska bönemattor? För att göra islamska bönemattor och böja sig ner och lära sig be tycker jag är över gränsen och mer än bara ett "studiebesök"
 • Finne8­4
  Återställ
  Tis 6 mar 2018 22:26 #34
  AndreaBD skrev 2018-03-06 16:42:56 följande:

  Yoga har väl inte direkt med buddhism att göra. Det är som att säga att judo eller annan kampsport har med nån religion ifrån det området att göra. Jag gör själv yoga och har gjort kampsport och jag tillhör inte någon religion, och det argumentet är helt enkelt fel.


  Jag skrev hinduism.. inte buddhism.. men visst de har vissa likheter dessa religioner som att ge mat till olika Gudar och så.
  www.bibelfokus.se/yoga som kristen så är jag emot det.

  www.nyttigt.eu/sa-kan-yoga-vara-skadligt-for-din-kropp/ Men finns "vetenskapliga " belägg om att det inte alltid är bra.

  Men här står det om att det visst är religiöst.

  www.hinduwebsite.com/yoga.asp
 • Finne8­4
  Återställ
  Sön 8 apr 2018 01:35 #145 -1Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll