• Äldre 6 Mar 14:18
    27599 visningar
    250 svar
    +1
    250
    27599

    Ni som är emot böner/välsignelser i kyrkan med skolor och förskolor känner ni likadant för andra religioner?

    Det är viss skillnad att gå på studiebesök och få förklarat vad religonen står för och deras seder jämfört med att bli tvingad att gå på deras predikan och ceremonier.

    Vill man inte ha på sig klädseln som krävs för att besöka lokalen ska man givetvis inte behöva följa med men då får man förkovra sig i ämnet på annat vis.

    Tycker alla religoner borde försvinna då vuxna inte borde tro på sagor. Det bästa sättet att göra det är att lära sig om deras religon och besegra dem på deras hemmaplan, genom att på ett logiskt sätt bryta ner deras sagor så de förstår det inte är annat än sagor.

  • Äldre 6 Mar 15:29
    #6
    Finne84 skrev 2018-03-06 14:42:33 följande:

    Skulle du tycka det var okej om dina barn eller syskonbarn fick som på bilden lära sig att be och som jag läst om i andra artiklar, lära sig göra islamska bönemattor? För att göra islamska bönemattor och böja sig ner och lära sig be tycker jag är över gränsen och mer än bara ett "studiebesök"


    Vill barnen själva prova så får de göra vad de vill annars går det lika bra att förklara så ser inte poängen med att behöva göra det själv förklara och kort demonstration räcker gått och väl.

    Lära sig göra mattor är ju inte fel men varför just bönemattor kan jag tycka är onödigt, så samma där visa gärna hur de ser ut och om de tillverkas på något specielltvis förklara och demonstrera.
  • Äldre 6 Mar 17:34
    #15
    Anonym (23258) skrev 2018-03-06 16:43:25 följande:

    Jag ser inga problem med avslutningar I kyrkan utan tycker det är fint.

    Religionsundervisning tycker jag också är viktig. Jag är inte religiös men religiösa skrifter är fascinerande. Om folk levde efter de 10 budorden hade samhället varit helt annorlunda.


    Hmm

    Vilka tycker du är så bra att de hade för ändrat samhället? Som inte redan är allmänt vett och lagar idag.

    Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig.

    Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn, ty Herren kommer inte att lämna den ostraffad som missbrukar hans namn.

    Tänk på att hålla sabbatsdagen helig.

    Visa aktning för din far och din mor, så att du får leva länge i det land som Herren, din Gud, ger dig.

    Du skall inte dräpa.

    Du skall inte begå äktenskapsbrott.

    Du skall inte stjäla.

    Du skall inte vittna falskt mot din nästa.

    Du skall inte ha begär till din nästas hus.

    Du skall inte ha begär till din nästas hustru, inte heller hans tjänare eller hans tjänarinna, inte heller hans oxe eller hans åsna, eller något annat som tillhör honom.
  • Äldre 6 Mar 18:00
    #17
    Anonym (23258) skrev 2018-03-06 17:36:51 följande:

    Jag tycker alla är bra, men det krävs att man faktiskt förstår dem.


    Vilka skulle vara svåra att förstå? Att du inte ska knulla grannens åsna?
  • Äldre 6 Mar 18:50
    #22
    Anonym (23258) skrev 2018-03-06 18:42:29 följande:

    När du ställer en sådan fråga ser jag att du inte är intresserad. Dessutom skulle det ta över en timma att förklara för dig.


    Det finns inget att förklara då alla är lätta att förstå.

    För utom de som handlar om att man bara ska tro på gud så är de andra redan lagar eller något som räknas som omoraliskt och som samhället ser ner på.
  • Äldre 6 Mar 19:09
    #24

    Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig.
    Denna är ju bara blaj då det inte gör samhället bättre om man tror på sagor alls.

    Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn, ty Herren kommer inte att lämna den ostraffad som missbrukar hans namn.
    Denna är korkad med, jag missbrukar gärna gudsnamn när kraftuttryck behövs. Kommer inte blir straffad av sagorna heller.

    Tänk på att hålla sabbatsdagen helig.
    Söndagar är ju bästa dagen att jobba lugnt och skönt med dubbla lönen herre jävlar va bra.

    Visa aktning för din far och din mor, så att du får leva länge i det land som Herren, din Gud, ger dig.
    Första delen är ju given men man ska visa alla respekt inte bara mor och far dock behöver man inte göra som de säger då de lika ofta som andra har fel. Andra delen så lever jag i verkligheten och inte i sagoland så vad sagofigurer tycker struntar jag i.

    Du skall inte dräpa.
    Ja, mord är dåligt duh.

    Du skall inte begå äktenskapsbrott.
    De flesta funtade fattar att man inte ska såra de man älskar. Älskar man de inte kan man skilja sig.

    Du skall inte stjäla.
    Inte mycket att tyda precis.

    Du skall inte vittna falskt mot din nästa.
    Man ska inte ljuga för att straffa andra borde de flesta lärt sig på dagis.

    Du skall inte ha begär till din nästas hus.
    Avundsjuka är ingen fin egenskap inte olaglig men den är ju trots allt en dödssynd.

    Du skall inte ha begär till din nästas hustru, inte heller hans tjänare eller hans tjänarinna, inte heller hans oxe eller hans åsna, eller något annat som tillhör honom.
    Japp, ligg inte med någon annans fru, slav, slavinna, oxe eller åsna. Förstår inte att man måste räkna upp de sista men tolkar det som grisen och fåret är ok?
    Slavar är ju så moraliskt att ha, värt att tänka på är att du får inte misshandla din slav så den dör inom 1-2 dagar. Överlever den det och dör va det ok.
    Exodus 21:21

  • Äldre 13 Mar 19:26
    +1
    TwoThousand skrev 2018-03-13 18:51:14 följande:

    Kom tillbaka när du vill diskutera religion på riktigt!

    Har man inget vettigt att säga eller i ditt fall helt fel ska man hålla tyst om saken!


    Haha... har du inget försvar för din guds agerande? Kan det vara för han inte finns eller egentligen är djävulen som får energi av dina missriktade böner? (BoF II)
  • Äldre 15 Mar 09:53
    +1
    John22 skrev 2018-03-15 09:05:12 följande:

    Hur är det med läsförståelsen (uppenbarligen lika illa som din förmåga att uttrycka dig i skrift)? Jag påstod aldrig att Gud utför dessa handlingar, men däremot att han bara ser på när de sker, trots att han sägs ha makten att stoppa det.

    Om det nu är djävulen som sprider ondska omkring sig, varför stoppar inte Gud honom? Denna gud kan göra precis vad som helst (definitionen av allsmäktighet), men väljer att inte rädda dessa barn. Varför? Och vad är man för människa om man väljer att dyrka ett sådant väsen, framförallt om man gör det i syfte att belönas med ett liv efter döden?

    Skitsamma om barn våldtas, torteras och mördas, så länge du får komma till himlen, eller hur?

    Nej du, "kristen moral" ger jag inte ett ruttet korvöre för. Ingen med en gnutta moral skulle dyrka ett väsen som beter sig så här.


    Precis, visst påminner guds beteende mer om en annan fiktiv varelse, som ofta går i rött och svart.
  • Äldre 15 Mar 18:56
    +1
    Anonym (Kristen förortsbo) skrev 2018-03-15 18:44:53 följande:

    Men då tror du ju på en Gud, men som du inte anser bör dyrkas.

    För om det inte fanns någon Gud du trodde på, så skulle du inte ha en syndabock för all elände som du skyller på Gud och därmed skulle du inte anse dig behöva rätten att välja eller inte välja att dyrka honom, om han enligt dig nu inte ens fanns.. sånt här dubbelspel förvirrar mig när det gäller vissa ateister, å ena sidan säger de: DET FINNS INGEN GUD ! kristna är galna!! sen å andra sidan säger de samtidigt: Den Guden som finns, förtjänar inte att bli dyrkad pga ondskan i världen. Så hur ska ni ha det? tror ni det finns en Gud som inte ni vill dyrka pga rådande ondska i världen, som ni ändå gillar att använda som syndabock, eller tror ni inte på någon Gud alls och därmed förlorar ni ondskan i världen vapnet mot kristna och kristendomen?

    Som förklaring till världens ondska, så kan jag nämna tre, syndafallet då Adam & Eva öppnade en dörr till djävulen att komma till världen med ondskan, och med ondskan kom sjukdomar onda andar och fattigdom och förbannelser och diverse djävulskap.  Den fria viljan, som alla människor även våldtäktsmännen och pedofilerna kommer ställas till ansvars för och de kommer inte undan sin eviga dom i helvetet om de vägrat att vända om. Samt att människor missbrukar den fria viljan till att leva elakt och själviskt liv och vända ryggen till den enda som kan rädda dom och förvandla deras liv till det bättre, till att bli goda och mer lika Gud, Jesus.

    Man kan inte så i Gudsförnekelse, själviskhet, stolthet, arrogans, girighet etc och skörda en fantastisk perfekt värld, som den var från början.

    Den Jesus jag tror på och som jag mött, är kärlek nåd och barmhärtighet som kan förlåta all synd och befria från allt som binder och plågar, så länge människor vänder sig till honom och lyssnar på det han säger o lyder.


    Öhh va?

    Var står det att han tror det finns en gud? Det han säger är OM eran gud hade funnits hade den inte varit värd att tillbe då den isf skulle vara den ondaste varelse någonsin skådad. Tur han inte finns.
Svar på tråden Ni som är emot böner/välsignelser i kyrkan med skolor och förskolor känner ni likadant för andra religioner?