Forum Samhälle - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Ni som är emot böner/välsignelser i kyrkan med skolor och förskolor känner ni likadant för andra religioner?

  Tis 6 mar 2018 16:40 Läst 21832 gånger Totalt 250 svar
  Visar endast inlägg av NELJ - Visa alla inlägg
 • Tis 6 mar 2018 16:40 #8
  Anonym (Trams) skrev 2018-03-06 16:29:40 följande:

  Min son skulle inte följa med på ett studiebesök i en moské. Varför liksom? Finns ingen anledning.

  Jag är för övrigt emot all sorts religion och allt vad det innebär eftersom att det är trams. Ser inte varför man ska ha religion som ämne i skolan. Ser inte varför en ska ha religion över huvud taget. Så tramsigt tycker jag att det är år 2018.


  Med tanke på att ca 80% av jordens befolkning är religiösa är det viktigt med religionskunskap, oavsett vad man själv tror på. Det är ignorant att tro att religionen är betydelselös i samhället. Jag skulle därför givetvis låta mina barn göra besök i en kyrka, synagoga, moské, tempel mm och där visa respekt för det samfundets seder (täcka håret, ta av skor eller vad som krävs). Däremot skulle jag tycka det vore olämpligt att tvinga eller ens uppmuntra barnen att delta i bön och andra ritualer.
 • Tis 6 mar 2018 18:17 #18
  Anonym (Dorn) skrev 2018-03-06 17:03:15 följande:

  Jag är emot religiösa inslag i skolor, om det inte är i syfte att lära ut om religion. Fallet med besöket i moskén är svårt. Å ena sidan intressant och lärorikt att titta in i en moské, å andra sidan olämpligt att flickorna och pojkarna behandlas olika på skoltid. I den situationen hade det bästa kanske varit att göra besöket frivilligt och låta föräldrarna bestämma.

  Den fysiska delen av yoga, i friskvårdssyfte och utan spirituella inslag, accepterar jag. Det är trots allt den sortens "yoga" som svenskar vanligen utövar, om jag inte är helt ute och cyklar.


  Men olika behandling mellan pojkar och flickor finns ju i islam och det kan ju också vara lärorikt att uppleva detta. Kanske inte lämpligt för de minsta barnen men äldre barn/ungdomar skulle inte fara illa av en uppdelning, och det skulle säkert kunna leda till intressanta diskussioner efteråt.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll