• Äldre 13 Mar 08:07
    27437 visningar
    250 svar
    +1
    250
    27437

    Ni som är emot böner/välsignelser i kyrkan med skolor och förskolor känner ni likadant för andra religioner?

    TwoThousand skrev 2018-03-11 17:27:55 följande:

    Han gör det hela tiden då Gud är allsmäktig och ständigt aktiv, sluta gå hand i hand med djävulen och du kanske också får upprätthålla en personlig kontakt med Gud!


    Glöm inte att vara ren själv först innan du pekar finger och rättfärdigar syndfullt beteende!


    Gud är allsmäktig och sitter således och tittar på när barn som Engla blir bortförda, torterade, våldtagna och mördade. Vilken sjuk varelse din Gud måste vara. Han verkar inte särskilt "ren" själv.

    Vad skulle du tycka om en person som kunde avbryta något sådant med en handvändning, men väljer att inte göra det? Du skulle anse att det var en extremt ond, grym och vidrig person, eller hur?

    Tillbaka till ämnet: ja, jag känner precis likadant för alla andra religioner. Att i viss mån lära sig om religion är bra, men att i princip tvinga barn att delta i mer eller mindre religiösa ceremonier är absolut inte okej, oavsett om det är med muslimskt eller kristet tema. Same shit, different names, som man brukar säga.
  • Äldre 14 Mar 09:07
    +1
    TwoThousand skrev 2018-03-13 18:51:14 följande:

    Kom tillbaka när du vill diskutera religion på riktigt!


    Har man inget vettigt att säga eller i ditt fall helt fel ska man hålla tyst om saken!


    Ja usch, blev det jobbigt när du inte blev struken medhårs och fick en fråga du inte kunde svara på?

    Tror du på en allsmäktig Gud sitter han bevisligen och tittar på när barn torteras, våldtas och mördas. Och det är ett väsen du tycker man ska dyrka och hylla; ett väsen som påstås vara ett "väsen av kärlek". Fy fan säger jag bara.

    Är detta en beskrivning du inte kan ställa dig bakom så tycker jag att du ska förkasta din påstådda Gud som en omoralisk, ondsint varelse, alternativt ett väsen som inte alls är allsmäktigt.
  • Äldre 15 Mar 09:05
    +1
    TwoThousand skrev 2018-03-14 20:44:12 följande:

    Han beskriver djävulen och ger Gud skulden för alla onda gärningar!


    Förklara dig själv nu? ObestämdFörvånadSkrikandes


    Hur är det med läsförståelsen (uppenbarligen lika illa som din förmåga att uttrycka dig i skrift)? Jag påstod aldrig att Gud utför dessa handlingar, men däremot att han bara ser på när de sker, trots att han sägs ha makten att stoppa det.

    Om det nu är djävulen som sprider ondska omkring sig, varför stoppar inte Gud honom? Denna gud kan göra precis vad som helst (definitionen av allsmäktighet), men väljer att inte rädda dessa barn. Varför? Och vad är man för människa om man väljer att dyrka ett sådant väsen, framförallt om man gör det i syfte att belönas med ett liv efter döden?

    Skitsamma om barn våldtas, torteras och mördas, så länge du får komma till himlen, eller hur?

    Nej du, "kristen moral" ger jag inte ett ruttet korvöre för. Ingen med en gnutta moral skulle dyrka ett väsen som beter sig så här.
  • Äldre 16 Mar 08:18
    -2 +1
    Anonym (Kristen förortsbo) skrev 2018-03-15 18:44:53 följande:
    Men då tror du ju på en Gud, men som du inte anser bör dyrkas.
    För om det inte fanns någon Gud du trodde på, så skulle du inte ha en syndabock för all elände som du skyller på Gud och därmed skulle du inte anse dig behöva rätten att välja eller inte välja att dyrka honom, om han enligt dig nu inte ens fanns.. sånt här dubbelspel förvirrar mig när det gäller vissa ateister, å ena sidan säger de: DET FINNS INGEN GUD ! kristna är galna!! sen å andra sidan säger de samtidigt: Den Guden som finns, förtjänar inte att bli dyrkad pga ondskan i världen. Så hur ska ni ha det? tror ni det finns en Gud som inte ni vill dyrka pga rådande ondska i världen, som ni ändå gillar att använda som syndabock, eller tror ni inte på någon Gud alls och därmed förlorar ni ondskan i världen vapnet mot kristna och kristendomen?

    Som förklaring till världens ondska, så kan jag nämna tre, syndafallet då Adam & Eva öppnade en dörr till djävulen att komma till världen med ondskan, och med ondskan kom sjukdomar onda andar och fattigdom och förbannelser och diverse djävulskap.  Den fria viljan, som alla människor även våldtäktsmännen och pedofilerna kommer ställas till ansvars för och de kommer inte undan sin eviga dom i helvetet om de vägrat att vända om. Samt att människor missbrukar den fria viljan till att leva elakt och själviskt liv och vända ryggen till den enda som kan rädda dom och förvandla deras liv till det bättre, till att bli goda och mer lika Gud, Jesus.
    Man kan inte så i Gudsförnekelse, själviskhet, stolthet, arrogans, girighet etc och skörda en fantastisk perfekt värld, som den var från början.

    Den Jesus jag tror på och som jag mött, är kärlek nåd och barmhärtighet som kan förlåta all synd och befria från allt som binder och plågar, så länge människor vänder sig till honom och lyssnar på det han säger o lyder.
    Gud existerar inte och har inget som helst ansvar för den ondska som existerar på Jorden. Jag påtalar de enorma hålen i resonemanget hos personer som säger sig tro på och dyrka denna påstådda gud. Jag vill förmedla att även om denna Gud skulle existera, vem i hela friden skulle vilja dyrka denna uppenbart ondsinta varelse?

    Förstår du inte skillnaden så kan jag dessvärre inte hjälpa dig. De enda enorma motsägelser som existerar i denna debatt är kristnas påståenden om att Gud är kärlek samtidigt som han låter barn våldtas, torteras och mördas, trots att han skulle kunna stoppa det (om han existerade, vilket han av allt att döma inte gör).

    Och varför skulle Gud behöva skicka ut Frälsningsarmén och dylikt om han är allsmäktig och har full kontroll över de lidanden som dessa organisationer försöker lindra?

    Om jag tänder eld på någons hus och sedan står och skvätter med en vattenflaska mot flammorna, ska jag då hyllas för mitt fantastiska ingripande eller fördömas för att jag överhuvudtaget tände på?

    Och vilka andra organisationer är det som är utsända av gud? Katolska kyrkan och dess våldtäktsmän till präster? Dagens kyrka som lurar fattiga människor i Afrika att inte använda kondomer, vilket resulterar i miljontals dödsfall? Kyrkan som förr i tiden ägnade sig åt korståg i Guds namn och slaktade människor som inte trodde som den ville? Kan man bara sopa sådant under mattan samtidigt som man tillskriver Gud alla goda handlingar?

    Och varför är det människan ansvar att söka efter obskyra svar som denna påstådda Gud sägs skicka? Om det är en allsmäktig Gud så skulle han veta precis vad som krävs för att övertyga folk om sin existens och skapa en perfekt värld över en natt.

    Återigen: Gud existerar av allt att döma inte; detta handlar om de moraliska tillkortakommandena hos kristna som dyrkar en uppenbart sadistisk, ond och genomvidrig varelse. Ni ägnar er åt mental gymnastik för att undvika uppenbara sanningar om er påhittade varelses ondska.
  • Äldre 17 Mar 09:30
    +1
    TwoThousand skrev 2018-03-16 17:09:59 följande:
    I denna världen slår fortfarande ditt hjärta väl? Njut av en perfekt värld på endast sju dagar!
    Har du inget relevant att komma med? Kan du inte svara på vad som faktiskt skrivs istället för att slå upp ett slumpmässigt citat ur "Kristendomens stora stereotypbok ? intetsägande meningar volym 18"?

    Jag vet att det är helt omöjligt att försvara kristendomen när folk envisas med att använda fakta och logiskt tänkande, men du kan väl åtminstone försöka?

    Eller menar du på fullaste allvar att en värld där barn våldtas, torteras och mördas (ja, jag vet att jag låter som en trasig grammofonskiva) är en perfekt värld? För det låter helt sinnessjukt egoistiskt och ondsint. "Så länge mitt hjärta slår är världen perfekt. Lidande kan man helt ignorera eftersom det drabbar någon annan".

    Är detta den berömda "kristna moralen"?
  • Äldre 18 Mar 05:29
    +1
    TwoThousand skrev 2018-03-17 16:22:24 följande:
    Om en människa tackar nej till att bli beskyddad av Guds i denna världen är det människans fel och inte religionens fel, om du missar bussen är det busschafförens fel?
    Om bussen bränner förbi utan att stanna så är det absolut chaufförens fel. Han vet vad han behöver göra för att jag ska kunna gå på, och gör han inte det så kan knappast jag klandras och fördömas till en evighet av lidande.

    Men du tycker alltså att barn såsom Engla får skylla sig själva eftersom de inte var troende? Barn som uppfostras att vara muslimer, judar eller hinduer förtjänar att våldtas, torteras och mördas eftersom de inte accepterat just din påstådda guds skydd.

    Återigen: vad härligt det är med "kristen moral".
  • Äldre 8 Apr 11:56
    +1
    Finne84 skrev 2018-04-08 01:35:08 följande:
    Helt värdelös och intetsägande video som svarar på ett argument som inte existerar, eftersom det skulle vara omöjligt att svara på det faktiska argumentet.

    Påståendet är inte: "Det finns lidande i världen, alltså existerar inte Gud", utan "om Gud existerar och är ett väsen av ren kärlek och godhet, varför tillåter han att barn våldtas, torteras och mördas? Om Gud existerar är han alltså en ond och sadistisk jävel som inte hjälper dessa stackars människor trots att han kan."
  • Äldre 8 Apr 18:06
    -1 +2
    TwoThousand skrev 2018-04-08 17:10:53 följande:
    Du glömde delen där Gud finns och att han faktiskt är God och oförmögen till att begå någon ond handling, det är något som djävulen sköter.. Skrikandes
    Och du glömde delen där Påskharen och de galaxfjärtande minifeerna är universums skapare och härskare. Deras existens är precis lika trolig som din påhittade gud.
Svar på tråden Ni som är emot böner/välsignelser i kyrkan med skolor och förskolor känner ni likadant för andra religioner?