• Anonym (Kaffedraken)

    Ni som är emot böner/välsignelser i kyrkan med skolor och förskolor känner ni likadant för andra religioner?

    Ni som är emot att barnen ska tas till kyrkor på besök för skolavslutning och eventuella välsignelser med förskola och skolklasser,  är ni också emot YOGA som har med hinduism att göra? samt besök för andra religiösa byggnader som Moské och buddhist tempel? Eller är det bara kristendomen som är stötestenen?

    Hur skulle ni göra om era barn kom hem, som i England, med brev från skolan där det står att barnen ska på studiebesök i en moské och att flickorna ska ha på sig något som täcker håret, och både pojkar och flickor ska lära sig att göra Islamska bönemattor? skulle ni acceptera det då eller bli sura?

    barenakedislam.com/2017/11/21/british-authorities-prosecuting-parents-for-not-allowing-their-children-to-visit-a-mosque-during-school-trips/

    Jag är kristen, och jag tycker att alla föräldrar bestämmer själv hur de vill uppfostra barn och om de lär dem något om Gud, och de får ta ansvaret för sina beslut senare i livet precis som andra människor. Och om man inte ska ha någon religion alls i förskola och skola, då tycker jag inte det ska bara handla om kristna kyrkor utan rätt ska vara rätt. Som kristen barnskötare ska jag inte tvingas delta i YOGA lektioner t ex, då jag inte vill delta i hinduistiska religiösa handlingar, med risken att förlora jobbet annars. Eller besöka andra religiösa byggnader för "kulturell berikning" som buddhist tempel eller moskéer.

    Om nu all religion ska vara borta, då ska det för sjutton gubbar gälla ALL religion, även buddhism, hinduism och Islam, inte bara kristendomen.

    Så vad tycker ni?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Ni som är emot böner/välsignelser i kyrkan med skolor och förskolor känner ni likadant för andra religioner?
  • Anonym (Kaffedraken)
    TwoThousand skrev 2018-04-18 18:59:01 följande:

    Jesus är väldigt kärleksfull och barmhärtig över oss!


    Och?

    Det finns många bra människor.
  • Anonym (Kaffedraken)
    TwoThousand skrev 2018-04-19 16:20:29 följande:

    Nu talar vi inte om människor utan om Guds son, kan du inte läsa lite mer av bibeln innan förutfattade meningar försöker rädda ditt anseende.


    Ja, Jesus sade några bra saker. Så?

    Många människor har sagt och gjort bra saker. Du verkar mer dyrka personen än gilla det han sade och gjorde.
  • Anonym (Kaffedraken)
    oanonym skrev 2018-04-18 17:23:40 följande:
    Ser inget om kommunism i det du citerade.

    Du försöker väl inte påstå att religion automatiskt är gott ifall du klarar av att hitta ett system som är värre??

    Att någon påstår att något inte är bra betyder att den personen inte tycker detta är bra. Att du hittar värre exempel ändrar inte på den saken.
    Kan vi enas om att både ateism och religion kan vara bra och dåliga?
  • Anonym (Kaffedraken)

    Det är väl stor skillnad på att ha ett studiebesök i en kyrka eller moské kontra fira skolavslutning där? Jag vill inte ha med kyrkan att göra i samband med skolavslutningar osv, men de får gärna åka dit ochoch titta i samband med undervisning. Gäller alla religösa förehavanden. I lärosyfte, ja. Annars nej. När det gäller skolan alltså.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag är för det första emot all religion. För det andra, jo jag kan tänka mig studiebesök i såväl kyrkor som moskéer, men ALDRIG på villkoret att min dotter ska behandlas annorlunda än pojkar!

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Trams) skrev 2018-03-06 16:29:40 följande:

    Min son skulle inte följa med på ett studiebesök i en moské. Varför liksom? Finns ingen anledning.

    Jag är för övrigt emot all sorts religion och allt vad det innebär eftersom att det är trams. Ser inte varför man ska ha religion som ämne i skolan. Ser inte varför en ska ha religion över huvud taget. Så tramsigt tycker jag att det är år 2018.


    Egentligen skulle man kunna föra in religionsundervisningen i ämnet samhällskunskap (som då  måste få något utökat antal timmar). Enda skälet till att lära sig om religioner i skolan är ju att en så stor del av världens människor är religiösa och det är bra att veta varför människor gör olika saker och att religionen leder till krig och konflikter.
  • Anonym (Kaffedraken)
    TwoThousand skrev 2018-04-08 20:20:39 följande:

    Kommer inte så långt med en påhittad Gud, blir inte mycket till aktivitet i ditt liv!


    Jag har minsann läst i Liftarens Guide till Galaxen att det finns en intelligent nyans av blått .
  • Anonym (Kaffedraken)
    Konservativ skrev 2018-04-20 06:43:56 följande:

    Kan vi enas om att både ateism och religion kan vara bra och dåliga?


    Ja, ateism är ingen livsåskådning. Det är ingen ism egentligen, då det bara adresserar en enda fråga. Så ateism kan leda till vad som helst, ungefär som att du inte är muslim.

    Att du inte är muslim säger ganska lite om din livsåskådning.
  • Anonym (Kaffedraken)
    oanonym skrev 2018-04-20 12:02:24 följande:
    Ja, ateism är ingen livsåskådning. Det är ingen ism egentligen, då det bara adresserar en enda fråga. Så ateism kan leda till vad som helst, ungefär som att du inte är muslim.

    Att du inte är muslim säger ganska lite om din livsåskådning.
    Förklara närmare. Har du gett upp ditt religionshat nu?
  • Anonym (Kaffedraken)
    TwoThousand skrev 2018-04-20 13:20:12 följande:

    Krossad av en fanatisk kristen så du attackerar muslimer istället!

    Ateism är en förbannelse som leder till dödsstraffet, sagt det redan!


    Hur attackerar jag muslimer???

    Vet du ens vad en analogi, eller ett exempel, är?

    Jag funderar på att sluta vara ateist och istället tro på Spaghettimonstret. Förstår dock inte varför du anser det är bättre?
Svar på tråden Ni som är emot böner/välsignelser i kyrkan med skolor och förskolor känner ni likadant för andra religioner?