Inlägg från: Anonym (107kg och 160lång) |Visa alla inlägg
  • Anonym (107kg och 160lång)

    Vilken diet ska man välja? Måste gå ner minst 40kg

    Hej, jag var som dig. Fast i min vikt.

    Jag har i perioder tränat mig tilö viktminskning gått stränga dieter och lyckats, för att sedan hå upp precis allt och lite till. ????

    Min vändning kom i årsskiftet iår, jag insåg att mitt problem var potionskontroll.

    Så jag bestämde med mig själv att det är där jag ska börja. Jag äter i princip allt idag och håller fortfarande på med min viktminskning.

    Jag googlade och tog reda på vad genomsnitts kvinnan förbrukar i kcal per dag i viloläge och sa till mig själv att ständigt hålla ett underskott av kcal varje dag.

    Jag är inte nitisk i mina uppskattningar på kcal utan det är bara mer en indikation på hur mycket jag egentligen äter på en dag. Jag körde mantran i mitt huvud om att Jag kontrollerar maten, maten kontrollerar inte mig.

    Det tog två veckor av ständig mental trötthet och hungers känslor, MEN jag har nu tagit kontrollen över portionerna jag äter. Jag hållet hårt och jag ger inte upp även om jag har dagar då jag ätit en Mc meny, men jag har börjat lyssna på när min kropp säger , nu är jag inte hungrig längre. Då tvärstannar jag och där och då lägger jag all energi och fokus på att plocka in maten/slänga det som är kvar för att inte fortsätta äta för att min hjärna tror att jag vill ha mer.

    Jag har nu även bestämt med mig själv att efter kl 18:00 så äter jag inget. Blir jag hungrig så får jag gå med hungers känslan tills dagen därpå. Det har gått drygt två månader sedan jag bestämde att denna förändring ska vara något jag kan leva med livet ut och jag väger idag 95kg.

    Dieter är snabbkurser som man Jan gå ner på men tar men inte tag i grund problemet som är potions kontroll kommer du ha en evig cirkel av jojo vikt.

    Jag går ner, långsamt men säkert. Och jag äter allt för jag lyssnat på min kropp och jag kan ärligt säga att det är nog den viktigaste förändringen jag någonsin gjort i mitt liv.

  • Anonym (107kg och 160lång)

    Du vill ner fort. Men du kommer att gå upp lika fort.

    Du måste förändra dina potioner.

    Jag var som du förr, gjorde lchf under 10v och rasade i vikt, men sen gick det upp igen lika fort. Generellt undviker jag snabba kolhydrater men äter jag det så är det KONTROLL som gäller, som både tröstätare och en kraftigt överviktig person som både du och jag är så måste man se det som ett missbruk. Vi missbrukar mat.

    Dina barn blir inte undernärda men dom kommer att kunna ärva ditt beteende om du inte tar kontrollen över maten.

    Du kan inte gå på diet livet ut. Det går inte och framför allt om du tänker att denna ändring ska vara för alltid så är dieter inte rätt svar.

Svar på tråden Vilken diet ska man välja? Måste gå ner minst 40kg