Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Rätt till fyra veckors sammanhängande semester?

  Sön 11 mar 2018 13:19 Läst 22066 gånger Totalt 219 svar
  Visar endast inlägg av SysterY - Visa alla inlägg
 • Syster­Y
  Återställ
  Sön 11 mar 2018 13:19 #3
  Anonym (X) skrev 2018-03-11 13:10:37 följande:

  Enligt semesterlagen har man rätt till fyra veckors sammanhängande ledighet juni -augusti. Prata med facket!


  Inom bla vården aå kan man förhandla bort den rätten om det inte fungerar med verksamheten.
 • Syster­Y
  Återställ
  Sön 11 mar 2018 13:31 #6
  Anonym (Isa) skrev 2018-03-11 13:26:42 följande:

  Som flera skrivit så kan facket inte göra någonting :(. De har varit inkopplade hela året.

  Mest orolig över att jag blir tilldelad tre veckor utanför sommarlovsperioden. Känns inte värt det i längden.. Att inte få vara med sin familj på sommaren.


  Om du nu känner att det är extremt viktigt för dig att ha semester i fyra veckor under sommarlovsperioden så säg upp dig. Ta ett annat jobb som inte är inom vården.

  Varför började du ens inom vården? Det är ju inget nytt attndet föds barn även på sommaren och aty folk blir sjuka även på sommaren. Inget nytt heller att vården är dygnet runt öppen och att man inte kan stänga avdelningar hur som helst under sommaren.
 • Syster­Y
  Återställ
  Sön 11 mar 2018 14:18 #8
  Anonym (Isa) skrev 2018-03-11 13:50:06 följande:

  Nej men det är väldigt nytt att bm flyr och säger upp sig. Har jobbat länge och aldrig haft den personalbrist det är nu. Stänga? Det har gått att ha två semesterperioden a 4 veckor i alla tider.

  Handlar såklart inte om att det skulle vara något nytt att det föds barn även på sommaren. Så dum kommentar, självklart ska all vårdpersonal få semester som alla andra. Är det för mycket begärt tycker du? Och nej, jag tänker inte bidra till personalbristen. Jag vill att politikerna tar sitt ansvar och ser till att bemanna upp ordentligt. Det förtjänar personalen men främst patienterna.


  On man inte förstår att det kan hända att man får ta sin semester senare pga olika skäl så har man inte i vården att göra.

  Eftersom man inte kan stänga vården under sommaren så kommer det alltid finnas någon som får semester senare. Bemanningen finns, det är lönerna som är såpass låga att folk inte vill jobba. Men det har inget att göra med sommarsemestern att göra. Är snarare så att få ssk/bm önskar enbart sommarjobb. De flesta vill ha fast/tillsvidare.
 • Syster­Y
  Återställ
  Sön 11 mar 2018 14:37 #11
  Anonym (Isa) skrev 2018-03-11 14:21:50 följande:

  Tack. Du verkar vara en fin människa. Du har gjort min dag. Du verkar ha stenkoll. Ska genast säga upp mig. Idiot.


  Det är du som valt att jobba inom vården. Du vet, borde iallefall ha vetat, att vården är dygnet runt öppen pch inte kan stänga. De kan ske ting som gör att ens sommarsemester måste utsättas. Om du vill vara helt säket att få sommarledigt så väljer du inte jobb på sjukhus och absolut inte inom förlossningsvården. Ta kommunen istället, då är du nästan garanterad dina fyra veckors sommarsemester.
 • Syster­Y
  Återställ
  Sön 11 mar 2018 14:42 #13
  Anonym (Isa) skrev 2018-03-11 14:29:42 följande:

  Varför ska du alltid vara så otrevlig och elak i dina svar? Att skriva så, att jag inte har i vården att göra gör jävligt ont när det enda jag gör hela dagarna är att lägga all energi på att ge kvinnor en god förlossningsupplevelse. Njuter du av att alltid vara elak?


  Om du inte förstår att förlossningsvården är dygnet runt öppen och inte ka stängas på sommaren, vilket innebär att ens sommarsemester kan gå utsättas så har man tyvärr inget inom vården att göra. Man läser inte till bm pvh väljer förlossningsvården om man inte förstör att ens semester kan bli utsatt.

  Det har inget att göra med hur kompetent man är. Jag tvivlar inte på att du är kompetent. Men om man inte förstår vad vården är öppet 24/7 då är inte vården någpt man ska jobba inom oavsett kompetans. Då får man jobba inom vc/mvc/um där de har stängt på kvällar och stänger under några sommar veckor.
 • Syster­Y
  Återställ
  Sön 11 mar 2018 14:43 #15
  Anonym (Isa) skrev 2018-03-11 14:41:01 följande:

  Du har så fel. Tror du någon på denna arbetsplats accepterar att inte få sin semester? Självklart inte. Blir inte många kvar om alla ska säga upp sig på grund av det. Förlossningsvården har i alla tider fungerat fram till nu. Bara för att man jobbar här är man inte livegen. Förra året var första året med indragen semester så dina argument håller inte. Dessutom har alla drabbade fått ersättning från facket pga indragen semester vilket ytterligare styrker att du inte har en aning om vad du pratar om.


  Så du hsr blivit tvingad att jobba inom vården? Då ska du definitivt säga upp dig och skaffa ett jobb du själv väljer.
 • Syster­Y
  Återställ
  Sön 11 mar 2018 14:47 #16
  Anonym (Isa) skrev 2018-03-11 14:41:01 följande:

  Du har så fel. Tror du någon på denna arbetsplats accepterar att inte få sin semester? Självklart inte. Blir inte många kvar om alla ska säga upp sig på grund av det. Förlossningsvården har i alla tider fungerat fram till nu. Bara för att man jobbar här är man inte livegen. Förra året var första året med indragen semester så dina argument håller inte. Dessutom har alla drabbade fått ersättning från facket pga indragen semester vilket ytterligare styrker att du inte har en aning om vad du pratar om.


  Sina fyra veckors semester får man, men det kan hända att man får ta dem senare pga verksamheten.

  Så säg upp dig så om du ibte kan acceptera att få din semester senare.

  Jodå, jag vet vad jag pratar om. Men på mitt jobb så får alla sina fyra veckor under sommaren iår vilket är för att verksamheten tillåter det.
 • Syster­Y
  Återställ
  Sön 11 mar 2018 14:48 #17
  Jemp skrev 2018-03-11 14:43:18 följande:

  Varför så otrevlig? Det är ett känt problem och en anledning till att många väljer bort vårdyrken. Den personalen klarar vi oss inte utan så var rädd om de som finns.


  Ja, precis det är ett känt problem och kan man inte acceptera det så är vården inget jobb för den personen.
 • Syster­Y
  Återställ
  Sön 11 mar 2018 14:54 #21
  Anonym (Isa) skrev 2018-03-11 14:49:23 följande:

  Nej jag jobbar med min dröm. Men vill ändå ha min sommarsemester som ALLA andra på detta sjukhus och som vi har fått i alla år innan. Borde inte vara så konstigt att förstå? Kommer inte säga upp mig. Älskar det jag gör och det behövs inte färre bm i vården.

  Du förstår uppenbarligen inte. Tror du att det är vanligt att sjukhusanställda inte får sin sommarsemester? Att folk inom vården är helt ok med det? Så är det inte.

  Nästan så att jag hoppas på att du kommer och ska föda barn snart..blir hänvisad 15 mil pga personalbrist. DÅ kanske du förstår var problemet ligger.


  Jag vet att det av och till händer att sjukhusanställda inte får sin sommarsemester pga verksamgeten inte tillåter det. Och det vet alla som väljer att jobba på sjukhus. Väljer man att jobba på sjukhus så gar man godtagit att sommaremsetn kan senarelägger.

  Det kommer aldrig ske att jag blir hänvisad 15 mil till förlossningen pga personalbrist, varken nu i sommar eller nästa sommar.

  Jag vet vart problemet ligger. Vet du?
 • Syster­Y
  Återställ
  Sön 11 mar 2018 14:55 #22
  Whitehorse1979 skrev 2018-03-11 14:53:18 följande:

  Hur mår du?

   

  Har man inte i vården att göra för att man vill ha semester på sommaren/med sin familj?

  Är du helt dum eller?

  Du ska fan bara vara glad att folk vill jobba i vården.


  Läs igen vad jag har skrivit.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll