• Äldre 11 Mar 18:49
    29473 visningar
    219 svar
    219
    29473

    Rätt till fyra veckors sammanhängande semester?

    Anonym (L) skrev 2018-03-11 15:07:34 följande:

    Jag jobbar med inom vården dock i hemtjänsten och det är fullkomligt kaos varenda sommar i våran grupp. Vi har våra semester perioder sen29-32 och tidig25-28. Dom får vi absolut inte bryta. MEN varje år så blir vi alltid av med någon/några veckors semester för det finns som vanligt inte folk. Jag förstår verkligen inte hur det kan vara ett sånt stort problem sommaren kommer varje år ingen nyhet direkt. Istället för att börja fixa med vikarierande personal i maj kanske man ska börja redan året innan!! Utöver sommaren så går våran grupp på knäna dagligen för det är ingen som orkar och det finns inga vikarier. Vi är ca 40 personal i våran grupp (det är 2st ihopslagna) det är ca 20 personal som behövs på 1 arbetsdag men vi går iallafall minst 6-7 kort om personal om dagen.

    Jag har bara jobbat i 5 år i den här gruppen. Jag är bara 27år gammal. I vanliga fall så är ja alltid full av energi,glad uppåt ja allt. Dom senaste 2 åren orkar jag i stort sätt inte göra ett skit efter jobbet. Man åker som en zombie o hämtar barnen efter jobbet åker hem o lagar mat sen är all kraft slut. Sen för att inte tala om att vi jobbar varannan helg med delade turer 7.15-14+16-22.00 fredag,lördag och söndag så varannan helg har mina barn i istortsätt ingen mamma. Vi får inte ta semester hur vi vill,vare sig det gäller en dag eller 5 st det ska täckas upp av ordinarie personal vilken det oftast inte går

    Så det blir alltid nekat. Jag vet inte hur många dagisavslutningar/lucior ja allt sån ja missat pga mitt jobb. Så fort vi har varit sjuka mer än 6 gånger på ett år måste vi ha första dags intyg MEN cheferna får minsann vara sjuka hur mycket som vill. Ta semester när dom vill. Ha sina 4veckors semester på sommaren. Våra ledig över jul/nyår/midsommar än någon konstig anledning!!!

    Man får alltid höra att det kan inte va så illa. Byt jobb om det nu inte passar . Men om man byter jobb vad händer då vem ska ta hand om i mitt fall alla brukare som knappt får hjälp som det är idag ? Det finns inga som vill jobba med det och jag förstår dom till 100 % Och för att inte tala om skit lönen som vi faktiskt har.

    Du gör ett super bra jobb och jag hoppas verkligen att nått form av mirakel kommer ske. För snart kommer inte många inom vården finnas kvar


    Vill bara flika in och säga att det inte går jämföra chefernas ledigheter med en anställds eftersom man inte har samma anställningsavtal. På mitt jobb har många också kommenterat det (också hemtjänst), men det är få som vill förstå skillnaden på en 37timmariveckananställning och en enhetschef anställning. Vi har inte samma villkor i avtalet, och därför går det inte jämföra.
  • Äldre 11 Mar 19:56
    #75
    SysterY skrev 2018-03-11 18:57:30 följande:

    De jobbar inte helger, kvällar eller röda dagar.


    Som sagt, de har inte samma villkor som vi som jobbar ute hos kunderna/vårdtagarna/vad man nu väljer att kalla dem vi hjälper.
Svar på tråden Rätt till fyra veckors sammanhängande semester?