• hammarhajen

    Rätt till fyra veckors sammanhängande semester?

    Anonym (Pi) skrev 2018-03-11 15:05:58 följande:

    Vart ska alla vikarier komma ifrån och vad ska de göra resten av året? 


    Jag undrar samma!

    Alltså inte ifrågasättande eller så, utan på riktigt. Förstår ju att det är ännu svårare att täcka semestrarna när det (som nu) är ont om folk eller rent av fattas folk även när det INTE är semester. Och förstår att vissa avdelningar och verksamheter kan dra ner några veckor, eller rent av stänga. Men så otroligt mycket i vården måste ju vara igång året om. Och de flesta som jobbar är ju välutbildat legitimerat folk, det dräller väl inte av sådana som är sugna på sommarvik? Även om grundbemanningen vore helt OK, så hur fixar en avdelning att 1/3 är på semester samtidigt? 

    Så hur gör man, även i goda tider? Är det stora rockader på sjukhus, så att folk från avdelningar som kan dra ner på verksamheten får hoppa in på typ akuten där jag gissar att det är rätt jämn belastning året om?
  • hammarhajen
    SysterY skrev 2018-03-11 18:57:30 följande:
    De jobbar inte helger, kvällar eller röda dagar.
    Nu är jag inte alls vårdchef på något sätt. Men undrar ändå om du är helt säker på det där? 

    Chefer kanske inte sitter på sitt kontor kvällar, helger och röda dagar, men ofta jobbar de en hel del hemma och på platser som inte syns. Även om man officiellt inte "kan" jobba hemma finns ju mängder av saker som chefer kan göra på annan plats än kontoret. Planera för möten, lägga upp strategier för svåra samtal, leta kryphål i en budget, förbereda medarbetarsamtal.. 

    De chefer jag känner jobbar i själva verket massor på helger och röda dagar. Fast kanske i bilen på väg till sommarstugan, eller en förmiddag i fjällstugan när vi andra åker skidor, eller så är lektyren i solstolen en rapport som måste läsas. 
Svar på tråden Rätt till fyra veckors sammanhängande semester?