• ensam1

    Rätt till fyra veckors sammanhängande semester?

    SysterY skrev 2018-03-11 20:11:52 följande:
    Då får du ta det med facket för du har rätt rill fyra veckors sammanhängande semester och det kan intw ag förhandla bort. Däremot kan de förhandla att du får ta den efter sommaren. Eller om du vill dela upp den, men det är isåfall ditt val.
    www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/s... bla paragraf 12
    Om du kan läsa ut av den lagen att det  finns något som säger att man har en absolut rätt till 4 sammanhängande semesterveckor så får du gärna peka mer specifikt på det än bara paragraf 12 för där står inget om det.
  • ensam1
    EnAnonumius skrev 2018-03-12 23:11:26 följande:
    Det är rätt så märkligt att det finns folk påstår att enligt Semesterlagen så har man rätt till semester någon gång under  juni-augusti.

    Här är länken till Semesterlagen, det enda fakta jag hittade var att man har rätt till sammanhängande semester. Men det finns inget i lagen som säger att det ska vara mellan just juni-augusti.

    www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/s...

    Jag har suttit och lusläst lagen och hittar inte någon paragraf som styrker detta påstående med att man har enligt lagen rätt till semester någon gång under sommaren juni-augusti
    Faktum att det inte står vilka månader man har "laglig rätt" att "få sin semester på".

    Så de som hävdar att det är "laglig rätt" mellan just  juni-augusti, får själva tala om vilken paragraf och stycke det står i.  Jag har lusläst lagen och hittar det inte.

    Eller är det så att folk förväxlar "laglig rätt till" mot "när det är vanligast att folk tar semester"?


    enligt paragraf 12 har man den rätten men eftersom lagen till vissa delar, däribland paragraf 12, är dispositiv så kan facket och arbetsgivare sluta avtal om att det inte ska gälla
Svar på tråden Rätt till fyra veckors sammanhängande semester?