Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Rätt till fyra veckors sammanhängande semester?

  Sön 11 mar 2018 15:11 Läst 22066 gånger Totalt 219 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Isa) - Visa alla inlägg
 • Anonym (Isa) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 11 mar 2018 15:11 #35
  SysterY skrev 2018-03-11 15:07:03 följande:

  Om man vantrivs på sitt jobb så säger man självklart upp sig och hittar ett jobb man trivs med!


  Vem vantrivs på sitt jobb? Du?
 • Anonym (Isa) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 11 mar 2018 15:13 #37
  Anonym (L) skrev 2018-03-11 15:07:34 följande:

  Jag jobbar med inom vården dock i hemtjänsten och det är fullkomligt kaos varenda sommar i våran grupp. Vi har våra semester perioder sen29-32 och tidig25-28. Dom får vi absolut inte bryta. MEN varje år så blir vi alltid av med någon/några veckors semester för det finns som vanligt inte folk. Jag förstår verkligen inte hur det kan vara ett sånt stort problem sommaren kommer varje år ingen nyhet direkt. Istället för att börja fixa med vikarierande personal i maj kanske man ska börja redan året innan!! Utöver sommaren så går våran grupp på knäna dagligen för det är ingen som orkar och det finns inga vikarier. Vi är ca 40 personal i våran grupp (det är 2st ihopslagna) det är ca 20 personal som behövs på 1 arbetsdag men vi går iallafall minst 6-7 kort om personal om dagen.

  Jag har bara jobbat i 5 år i den här gruppen. Jag är bara 27år gammal. I vanliga fall så är ja alltid full av energi,glad uppåt ja allt. Dom senaste 2 åren orkar jag i stort sätt inte göra ett skit efter jobbet. Man åker som en zombie o hämtar barnen efter jobbet åker hem o lagar mat sen är all kraft slut. Sen för att inte tala om att vi jobbar varannan helg med delade turer 7.15-14+16-22.00 fredag,lördag och söndag så varannan helg har mina barn i istortsätt ingen mamma. Vi får inte ta semester hur vi vill,vare sig det gäller en dag eller 5 st det ska täckas upp av ordinarie personal vilken det oftast inte går

  Så det blir alltid nekat. Jag vet inte hur många dagisavslutningar/lucior ja allt sån ja missat pga mitt jobb. Så fort vi har varit sjuka mer än 6 gånger på ett år måste vi ha första dags intyg MEN cheferna får minsann vara sjuka hur mycket som vill. Ta semester när dom vill. Ha sina 4veckors semester på sommaren. Våra ledig över jul/nyår/midsommar än någon konstig anledning!!!

  Man får alltid höra att det kan inte va så illa. Byt jobb om det nu inte passar . Men om man byter jobb vad händer då vem ska ta hand om i mitt fall alla brukare som knappt får hjälp som det är idag ? Det finns inga som vill jobba med det och jag förstår dom till 100 % Och för att inte tala om skit lönen som vi faktiskt har.

  Du gör ett super bra jobb och jag hoppas verkligen att nått form av mirakel kommer ske. För snart kommer inte många inom vården finnas kvar


  Tack <3 Du med!!
 • Anonym (Isa) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 11 mar 2018 15:23 #42
  SysterY skrev 2018-03-11 15:13:40 följande:

  Nej, jag vantrivs inte med mitt jobb. Hade jag gjort det så hade jag slutat och sett mig om efter ett nytt jobb.

  Vilket jag hoppas folk som vantrivs med sina jobba gör.


  Ok. Ingen verkar vantrivas på sitt jobb. Onödigt att dra till med det då.
 • Anonym (Isa) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 11 mar 2018 15:25 #43
  Anonym (Lisen) skrev 2018-03-11 15:20:20 följande:

  Äsch, TS, sluta svara den där icke socialt kompetenta människan nu. Hon sitter där gött bakom sin dator och kan vara hur otrevlig som helst. Hoppas inte hon är lika bitchig på jobbet om hon jobbar inom vården ;)

  Förstår att det känns tungt TS. Kan din partner inte spara någon vecka så ni kan ta semester då ett litet tag tillsammans iaf? Och barnen kanske kan åka iväg nån weekend med så ni kan få en minisemester innan eller efter semestertider.

  Jag jobbar inom onkologi och vi har aldrig stängt heller, men som tur är så får vi ihop det ändå. Men vi har relativt gott om personal - men tungt blir det såklart alltid ändå. Hoppas ni kan planera tillsammans så det blir lite semestermys ändå. <3


  Du har så rätt! Tack för ditt fina svar och bra tips :)
 • Anonym (Isa) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 11 mar 2018 19:33 #68
  EnAnonumius skrev 2018-03-11 18:55:26 följande:

  Jag vill inleda med att jag har läst ALLA dina inlägg i denna tråd. Även de inläggen som du har gjort senare i tråden också.

  Välj dina ord. ALLA  är ett ord som syftar på 100% d.vs helt utan undantag.

  Så om ALLA skulle få sommarsemester på ditt sjukhus så skulle ju det vara stängt.

  Men när man läser dina inlägg så jobbar du inom förlossningsvården och ni verkar ju inte ha stängt under sommaren under "semestertiderna. Så du kanske skall välja dina ord en smula inna du tataliserade utölåtanden som du gör.

  Du har ju valt att jobba inom vården, du borde ju vetat redan från start att vården är en av de arbetsplatser som man inte kan ha fast semesterperiod på årlig basis som anställd. Jag förstår din önskan om att kunna ha semester på sommaren med familjen. Fast jobbar man inom vården och vill detta så få man faktiskt acceptera lite grann att man inte kan få semester på sina egna villkor.

  Det enda rättigheten du har är ju fyra veckors sammanhängande, det kan inte arbetsgivaren neka dig, dock jobbar man inom vården så får man acceptera att den sammanhängande semestern blir olika från år till år.

  För alla som jobbar inom vården vet att folk är riktigt oförskämda som blir sjuka, och så oförskämda att de föder barn även under semestertider.


  Förstår faktiskt inte alls vad du menar med ditt inlägg.

  1. Jo ALLA får sommarsemester. Dock olika perioder. Självklart. Det har vi alltid fått. Två perioder. Fyra veckor. Första gruppen v 25-28 och andra v 29-32. Och avdelningen har självklart haft öppet.

  2. Nej. Jag har inte rättigheten till fyra veckors sammanhängande. Inte ens tre. Det är ju det tråden handlar om. Du måste ha missat det. Jag kan få två veckor i juni..jobba en vecka..få en vecka semester till och sen den fjärde i november. Tilldelat. Får stå för dig om du tycker att vi i vården ska stå ut med det. Det är det folk inte gör. Och det är därför det inte finns folk när du behöver vård. Det är inte så många kvar som känner att vårdyrket är ett kall.. Mer än ngn enstaka i tråden då.

  Sen ogillar jag din ton. Vad får du ut av den?
 • Anonym (Isa) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 11 mar 2018 19:34 #69
  SysterY skrev 2018-03-11 18:22:00 följande:

  Jag jobbar själv inom vården så jag vet.

  Ingen arbetsgivare spara pengar genom att låta personalen jobba delade turer varannan helg. Då måste man ha ledigt mer under veckorna för att få timmarna att gå ihop.

  Att du och dina kollegor går med på att jobba delade turer varannan helg får stå för er.


  Har två vänner som jobbar delade turer varannan helg. Inom kommunen.
 • Anonym (Isa) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 11 mar 2018 19:41 #72
  Anonym (P) skrev 2018-03-11 18:20:04 följande:

  Smart av cheferna att inte säga nåt innan det är försent för att anmäla föräldraledigt.


  Nej det är inte alls smart. Det kommer få fler att säga upp sig. Vilket leder till fler stängda rum och fler hänvisade patienter i sommar.

  Smarta hade de varit om de haft en dialog med oss under höst/vinter om hur vi på bästa sätt kan lösa semestern genom att dela in den i fler perioder än de två som de så övertygat sagt kommer fungera. Lyssnat på våra förslag och idéer.

  Nu kommer de istället komma i början av juni och berätta att de drar in redan beviljad semester. Precis som förra året. Personalen kommer inte komma iväg på redan bokade resor. Mer missnöje.. Vilket kommer leda till fler uppsägningar och troligen permanent stängda rum även efter sommaren. Vad är det smarta i det?

  Jag köper inte att man som vårdpersonal ska acceptera att inte kunna planera sitt liv. För det är precis så det är.
 • Anonym (Isa) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 11 mar 2018 20:04 #77
  SysterY skrev 2018-03-11 19:46:03 följande:

  Även du har rätt till fyra veckors sammanhängande semester. Sedan att du väljer att dela upp den fårnstå för dig.


  Men är du helt jävla trög? Tror du JAG väljer hur min semester ska vara? Tror du VI väljer att dela upp den? Vi får den tilldelad. På en jävla lapp i personalrummet. Två veckor innan första semesterperioden började. Och NEJ! Vi får inte fyra veckor! Herregud. Du verkar inte riktigt klok.
 • Anonym (Isa) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 11 mar 2018 21:06 #86 +1
  SysterY skrev 2018-03-11 20:11:52 följande:

  Då får du ta det med facket för du har rätt rill fyra veckors sammanhängande semester och det kan intw ag förhandla bort. Däremot kan de förhandla att du får ta den efter sommaren. Eller om du vill dela upp den, men det är isåfall ditt val.

  www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/semesterlag-1977480_sfs-1977-480 bla paragraf 12


  Självklart har hela arbetsplatsen tagit det med facket. Det händer inte mer än att vi får några tusen i "ersättning". Samma sak lär det bli i år.

  Klarar du av att tänka dig in i denna situationen.

  Jag får beviljad semester v 25-28. Planer för sommaren är redan bokade. Barnen ska vara lediga från förskola och fritids. Två veckor innan semestern börjar får vi alla reda på att vi har fått minst en vecka indragen. De har även splittrat upp semestern för flera i personalen. Dvs inte ens tre veckor sammanhängande. Vi får själva läsa på en lapp om hur just vår semester kommer "erbjudas". Det är där du anser att jag väljer? Att jag skulle valt att ställa in hela sommarsemestern, satt barnen på sommardagis, avbokat resan, lekt Florence och lagt fyra veckor i november istället? Det var mitt val att jag inte fick fyra veckors semester? Vilket hån.
 • Anonym (Isa) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 11 mar 2018 21:08 #87
  EnAnonumius skrev 2018-03-11 20:17:13 följande:

  1) Jag har aldrig sagt att man INTE får semester.   Så läs om läs rätt.

  2) Nej jag har inte missat något. Men du väljer ju att tolka mitt inlägg så som fan läser bibeln.

  Hade du aldrig läst mitt inlägg så som fan läser bibeln så hade du själv noterat att jag aldrig missat något.


  Du är bara för mycket. I de flesta trådar.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll