Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Bjuden på barnfritt bröllop, har ammande 4-månaders

  Mån 12 mar 2018 13:01 Läst 38150 gånger Totalt 260 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Undrar) - Visa alla inlägg
  Anonym (Undra­r)
  Återställ
  Mån 12 mar 2018 13:01

  Hej

  Jag är bjuden på ett bröllop där det i inbjudan står barnfritt. Jag kommer ha en bebis på 4 månader när bröllopet äger rum. Bröllopet är på annan ort och restid t/r ca 4h. Jag ammar och har svårt att se hur det ska vara görbart att lämna bort bebisen så lång tid, hon söker sig till mig för tröst. Även om det skulle vara till min partner (som också är bjuden på bröllopet) eller min mamma som träffar bebisen flera gånger i veckan, så kan inget göra henne så lugn som bröstet.

  Nu till mina frågor:

  Hur skulle ni göra? Skulle ni tacka nej utan förklaring eller med förklaring? Skulle ni fråga om barnfritt även gäller ammande spädbarn?

  Jag misstänker att de som ska gifta sig inte har någon aning om förutsättningarna med ett ammande spädbarn, och jag känner mig ledsen över situationen.

 • Anonym (Undra­r) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 13 mar 2018 03:57 #58
  Anonym (barnfritt) skrev 2018-03-12 13:52:28 följande:

  Vi ville ha barnfri bröllopsfest, men en av släktingarna till min man bara skulle ha med sig sin 9-månaders. I mitt huvud äter ett så stort barn mat och kan lätt klara sig utan mamma i 4 timmar om hon ska på bröllopsmiddag. Jag vet dessutom att barnet känner sina morföräldrar mkt väl och att de barnvaktat barnet förut. De bor dessutom nära platsen för bröllopet och skulle kunna vara där på 10 min om mamman skulle behövas.

  Men det blev världens grej av det, vilket slutade med att de tog med sig barnet. Ungen skrek hela middagen (det var för sent och de kunde inte få barnet att somna.) Båda föräldrarna var helt upptagna med barnet hela kvällen och njöt knappast av varken mat eller sällskap. De bara förstörde för oss andra och framförallt oss brudpar som lagt ner otroligt mycket tid och en del pengar på att fixa denna fest. Vi hade folk tillresta från andra sidan Sverige för att fira oss men det enda de fick ut var att höra på barnskrik.

  Varför kom de ens liksom? Det kändes verkligen som att det bara var "för att". Deras barn hade rätt att vara med enligt dem, sedan att det verkligen förstörde vår fest brydde de sig inte om.

  Skitstörigt. Och nej, vi umgås inte med dem längre.


  Hur är detta ens ett dugg relevant för frågeställningen, eftersom det är en helt annan situation du beskriver? Hade det varit en niomånaders och fest i samma stad hade jag inte ställt frågan.
 • Anonym (Undra­r) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 13 mar 2018 04:01 #59
  Anonym (X) skrev 2018-03-12 15:14:33 följande:

  Så... Ts hade inte varit välkommen till dig ens utan barn? Rinnande bröst är ju svåra att lämna hemma själva.


  Haha, ja precis. De lär ju rinna ännu mer om man inte har bebisen med.
 • Anonym (Undra­r) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 13 mar 2018 04:03 #60
  Anonym (co) skrev 2018-03-12 15:39:28 följande:

  Jo visst.. Men har man kläder på sig behöver inte omgivningen konfronteras med kroppsvätskorna.


  Du vet uppenbarligen inte hur amning fungerar.
 • Anonym (Undra­r) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 13 mar 2018 04:06 #61
  Anonym (Klara) skrev 2018-03-12 18:17:36 följande:

  TS deltar inte i tråden.


  För att jag inte svarar direkt betyder inte att jag inte deltar.
 • Anonym (Undra­r) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 13 mar 2018 04:10 #62
  Anonym (Bella) skrev 2018-03-12 21:49:42 följande:

  Jag gick på barnfritt bröllop när jag ammade. Det är väl bara att pumpa ur?

  För mig var det någonting roligt. Vill du inte gå så tacka nej, du behöver ju inte ange varför. Men stå för att du inte vill gå.

  Annars går det alldeles utmärkt att åka dit, går på bröllop, sova över och åka hem. Man pumpar ur om det blir för mycket tryck. Ditt barn vet ju inte ens att du är dess mamma vid 4 månader så stanna hemma för din egen skull om du vill det.


  Nej det går inte utmärkt att pumpa. Jag släpper inte till pump. Och bebisen har stenkoll på vem som är mamma, bebisen går än så länge tyvärr inte att söva på annat vis än att amma.
 • Anonym (Undra­r) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 13 mar 2018 04:12 #63

  Tack för alla svar och framför allt tack för konstruktiva förslag. Jag förstår av bredden i svaren här att det är väldigt olika hur folk tolkar detta, vilket var ungefär vad jag misstänkte.

 • Anonym (Undra­r) Trådstartaren
  Återställ
  Tor 15 mar 2018 14:51 #180
  Anonym (Klara) skrev 2018-03-13 16:11:10 följande:

  Naturligtvis bestämmer brudparet. Naturligtvis tar man inte med sig extragäster om det inte är OK med brudparet (och då menar jag bebisar, man frågar inte om någon annan).

  Däremot tycker jag inte att det är så hemskt att fråga om man är osäker, som i TS fall. Men det beror naturligtvis på vem det är som gifter sig. Å andra sidan, är det inte någon man känner bra och knappt träffar, så känns det inte heller så viktigt att gå på bröllopet, jämfört med en nära vän eller släkting.

  Nu deltar ju inte TS i tråden, så jag vet inte vem det är som gifter sig. Men är det någon man känner bra, så borde det inte vara problem att prata om det.


  Jag deltar visst i tråden, har redan svarat och i övrigt är det många inlägg som är ot och inte hjälpsamma för min frågeställning, så har inte sett anledning till att svara på dem.
 • Anonym (Undra­r) Trådstartaren
  Återställ
  Tor 15 mar 2018 15:00 #181
  molly50 skrev 2018-03-15 10:14:04 följande:

  Precis! Det är så jag tänker också.

  Jag hade nog inte heller velat gå på bröllop med en nyfödd,dels av de anledningar du beskriver.

  Men också pga smittorisken när man tar med ett spädbarn till stora folksamlingar.

  Och jag var heller aldrig så förtjust i att amma bland folk när mina barn var små.

  Visst kan man gå undan. Men på ett bröllop så kan det ju finnas folk lite här och var och det kanske inte heller finns så många möjligheter att få sitta undanskymt i festlokalen.


  Bebisen är som sagt fyra månader då, så knappast nyfödd även om han är så pass liten att det är svårt att lämna bort honom.
 • Anonym (Undra­r) Trådstartaren
  Återställ
  Tor 15 mar 2018 15:08 #182 -2 +2

  Vissa här verkar verkligen ha skeva uppfattningar om spädbarn, av den grad att man kan undra om de någonsin träffat några. Givetvis hade det inte varit aktuellt att gå med ett kolikskrikande, kastadkräkande spädbarn på ett bröllop. Vår pojke är lugn och nöjd när han ligger vid bröstet och sover stor del av dygnet, när han är vaken gillar han människor och är glad och nyfiken. Fanns det hinder inhans mående eller lynne så hade ju frågan inte ens varit aktuell, trodde det var självklart.

 • Anonym (Undra­r) Trådstartaren
  Återställ
  Lör 24 mar 2018 09:56 #254 -1 +1

  Sa till bruden att jag tyvärr inte kan lämna bort sonen pga att jag ammar fortfarande och att det därför inte går för oss. Fick till svar att de gärna ville att vi skulle komma och att de inte syftade på ammande spädbarn. För dem var det självklart att vi fick komma med en bebis.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll