Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Bjuden på barnfritt bröllop, har ammande 4-månaders

  Mån 12 mar 2018 13:15 Läst 38150 gånger Totalt 260 svar
  Visar endast inlägg av LFF - Visa alla inlägg
 • Mån 12 mar 2018 13:15 #5

  Alla barnfria bröllop jag varit på så har ammande barn självklart varit tillåtna. Hör med brudparet hur de tänker.

 • Tis 13 mar 2018 08:47 #74 +1
  Anonym (H) skrev 2018-03-13 06:12:24 följande:

  Jag hade hört av mig till brudparet och frågat vad de tyckte om situationen. Säger de fortfarande nej hade jag stannat hemma med bebisen. Hade gärna sett att pappan till barnet stannat hemma med oss också då barnet är bådas ansvar.


  Och själv tycker jag att pappan självklart ska gå för att någon i familjen ska vara där och fira brudparet. Självklart ska han inte bli dyngrak. Barnet kan han ta ansvar för en annan dag istället så att mamman får lite tid att göra något roligt på.
  Inga bekymmer skrev 2018-03-13 07:10:54 följande:
  Till Ts så tycker jag att du antingen frågar om de kan göra ett undantag eftersom du ammar och inte kan lämna bort din lilla bebis, eller också tackar du nej men förklarar varför du tyvärr inte kan komma, så brudparet har en chans att säga till om de vill att ni hellre kommer med er lilla. Det kan mkt väl vara så att de bara inte tänkt på just ammande bebisar och därför glömt skriva i inbjudan att undantag för dessa kan göras. Uppdatera gärna hur det går:) Men om ni inte får ta med bebisen så tycker jag att pappan gott kan stanna hemma med er också som personen i inläggget ovan skrev.
  Varför ska båda stanna hemma för att en måste vara hemma med bebisen? Ja, barnet är bådas ansvar men betyder det att man som föräldrar aldrig kan låta den andre gå på en fest etc eftersom "barnet är bådas ansvar"? Nästa gång kanske det är mamman som går på festen och pappan som stannar hemma med barnet istället, eller ska inte mamman få gå då?


 • Tis 13 mar 2018 09:34 #81 +2
  Inga bekymmer skrev 2018-03-13 09:21:09 följande:
  Personligen tycker jag att pappan till barnet också kan tacka nej i så fall. Om brudparet inte vill göra undantag för en så liten ammande bebis så kan de va utan båda föräldrarna som gäster också.
  Varför det? Varför ska inte brudparet själva få bestämma hur de vill ha sitt bröllop och varför ska inte en förälder kunna gå bara för att den andre är hemma med barnet? Varför så tjurig inställning till brudparets önskan (om det nu inte är så att de glömt bort att skriva att ammande barn undantas)?
 • Tis 13 mar 2018 09:54 #86 +2
  Inga bekymmer skrev 2018-03-13 09:46:20 följande:
  Jag resonerar väl så just i detta fall för att jag tycker att det är självklart att man gör undantag för små helammande bebisar och om brudparet värdesätter relationen så kommer de tillåta det. Så jag hade resonerat som så att de då får avstå från båda föräldrarna som gäster på sitt bröllop:) Hade självklart inte tvingat min man att stanna hemma, men för honom hade det inte betytt lika mkt att få gå på bröllop som för mig, så tror nog att han gärna stannat hemma för mins skull då iaf. I såna här fall så finns det ju liksom ingen valmöjlighet huruvida mamman eller pappan ska stanna hemma när det hänger just på amningen och ett bröllop går inte att jämföra med en vanlig fest.

  Av alla bröllop jag varit på inklusive mitt eget så finns det inte ett enda ammande barn som förstört eller ens stört någons bröllop, men vissa verkar ha nån slags fördom om att alla bebisar skriker en massa. Större barn som springer runt och många gånger låter betydligt mer än många spädbarn har jag dock full förståelse för att man inte vill ha med på sin stora dag!
  Och själv vet jag att det finns både lugna ammande bebisar och gnälliga ammande bebisar och att man aldrig egentligen vet vilken sort som skulle komma på ett bröllop så jag har full förståelse för att man vill ha ett bröllop helt barnfritt (speciellt om man inte har barn själv). Jag tvivlar inte heller en sekund på att man värdesätter en relation till ett par och ändå inte önskar att deras ammande telning kommer på bröllopet. Men det betyder inte att man inte vill ha någon från familjen där ändå.

  Säg att de tillåter ammande bebisar. Bebis 1 är TS, lugn och jättesnäll, stör ingen alls. Bebis 2 är en kolikbebis som är med eftersom "vi vill gå på bröllop och ammande bebisar är faktiskt tillåtna". Att bebis 2 förstör för alla spelar ingen roll.

  Det skulle lika gärna kunna hända det med. Och vips så får brudparet beviset för att "Vi skulle ha sagt att inga barn, inte ens bebisar, skulle få komma".

  Ja, jag hårddrar saker och ting.


 • Tis 13 mar 2018 09:55 #87 +1
  Inga bekymmer skrev 2018-03-13 09:51:49 följande:
  Du har mitt svar i mitt senaste inlägg. Självklart får brudparet bestämma hur de vill ha sitt bröllop, men då får de räkna med att även pappan kan välja att stanna hemma.
  KAN är det operativa ordet. Men du och någon till anser att pappan SKA stanna hemma. Två helt skilda saker. Och ditt ovanstående svar fanns inte när jag ställde frågan igen.
 • Ons 14 mar 2018 12:16 #170 -1
  Anonym (Gomez) skrev 2018-03-14 12:03:11 följande:

  För att alkohol går över i mjölken?

  Känns det som en rimlig anledning?


  Så en ammande mamma kan inte vara kvar på festen nykter?
 • Ons 14 mar 2018 13:48 #173 -1
  Anonym (Gomez) skrev 2018-03-14 12:31:22 följande:

  Kan och kan, om hon verkligen vill det så kan hon väl.

  Har dock svårt att se var nöjet kan vara för henne om hon har en bebis därhemma som vill ammas. Men vi prioriterar nog olika.


  Det är en helt annan sak. Du ansåg ovan att en ammande mamma inte kan vara kvar pga att alkohol går ut i mjölken, dvs att man automatiskt måste dricka om man är kvar.

  Jag har aldrig haft problem att avstå alkohol på en fest så jag förstår inte ditt resonemang där. Nu ammade inte jag mina tvillingar men även om jag hade gjort det så hade jag kunnat gå på en fest, oavsett typ, med mina bebisar.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll