• Anonym (tess)
    Äldre 13 Mar 14:42
    45911 visningar
    260 svar
    +1
    260
    45911

    Bjuden på barnfritt bröllop, har ammande 4-månaders

    Anonym (Klara) skrev 2018-03-13 14:37:42 följande:
    Fast ammande barn brukar inte förändra middagen eller festen. Det är övriga barn som gör det.
    Så tycker du. Andra kan tycka annorlunda. 
  • Anonym (tess)
    Äldre 13 Mar 14:46
    +1
    Anonym (Klara) skrev 2018-03-13 14:38:41 följande:
    Klart att man får fråga, det är inte respektlöst att undra.
    Det är många människor som har svårt att säga nej. Om man istället meddelar anledningen till att man inte kan komma så ger man brudparet en möjlighet att självmant erbjuda istället för att de känner sig trängda och tvungna. 
  • Anonym (tess)
    Äldre 13 Mar 15:47
    Anonym (Klara) skrev 2018-03-13 14:53:06 följande:
    Så du menar att brudparet skippar dansen för att en mamma med ett ammande barn kommer?

    Eller menar du att du tycker att det inte är roligt att vara på ett bröllop för att där finns en bebis?

    Vill man ha ett bröllop med dans och bar och som håller på länge så brukar man inte bjuda barn, men däremot brukar det inte hindra att man bjuder ammande bebisar, efter de inte hindrar vare sig dans eller bar.
    Nej jag menar naturligtvis inte att att brudparet skippar dansen pga en bebis. Jag menar att människor kan ha olika föreställningar om hur de vill ha sitt bröllop.
    En bebis gör kanske inte så stor skillnad men flera bebisar med föräldrar som helt naturligt har sitt fokus på sina små gör att det blir en annorlunda fest än det blir utan bebisar. 
    Jag tycker att det är upp till de som gifter sig att bestämma hur de vill ha sitt bröllop och jag tycker att det är lite dålig ton att fråga om man får ta med sig gäster som inte är bjudna eller på annat sätt ifrågasätta hur inbjudan är utformad. Man tackar ja eller nej utifrån vad som passar eller man själv vill. Vill man ge ett skäl till varför man inte kan komma om det är så så gör man det men det är inte heller något tvång. Magdalena Ribbing var ett föredöme när det gällde den här typen av frågor tycker jag.
  • Anonym (tess)
    Äldre 13 Mar 21:35
    +2
    Inga bekymmer skrev 2018-03-13 21:05:07 följande:
    Och varför tror du att man tror att världen kretsar kring sig och sin familj bara för att man skulle bli ledsen över att inte få ta med sig en nyfödd liten bebis som endast kan få mat genom amning? Gästen kanske gärna vill komma om den får för att hedra brudparet och dela glädjen med er. Man kanske älskar att gå på bröllop och då är det väl inte så märkligt att bli lite ledsen över en sådan sak om man inte kan hitta lösningar för barnvakt.
    Det är inte märkligt att bli lite ledsen över att missa ett bröllop som man gärna vill gå på. Det är däremot egocentrerat om man inte kan bortse från sin besvikelse och inse att det viktigaste är att brudparet får en underbar dag på det vis de själva önskar. 
  • Anonym (tess)
    Äldre 15 Mar 17:53
    Anonym (Undrar) skrev 2018-03-15 14:51:48 följande:
    Jag deltar visst i tråden, har redan svarat och i övrigt är det många inlägg som är ot och inte hjälpsamma för min frågeställning, så har inte sett anledning till att svara på dem.
    Tycker du har fått många svar på din fråga, både bra och dåliga råd. Hur tänker du göra? 
Svar på tråden Bjuden på barnfritt bröllop, har ammande 4-månaders