• Äldre 19 Mar 19:05
    45915 visningar
    260 svar
    260
    45915

    Bjuden på barnfritt bröllop, har ammande 4-månaders

    Anonym (Kalia) skrev 2018-03-16 11:28:47 följande:

    En bebis behöver inte skrika mycket, ha kolik eller kaskadkräkas för att störa ett bröllop. I en kyrka ekar det som sagt och det behöver alltså inte skrikas någonting för att upplevas som störningsmoment. Vad är det som är så svårt att förstå? Brudparet har en god anledning till att de vill hålla det barnfritt. Punkt. Man behöver inte vara okunnig kring "hur spädbarn beter sig" för att kunna räkna ut att barn är oberäkneliga och kan tänkas upplevas som störningsmoment även om de inte "skriker mycket".


    Kyrkan är öppen för alla så där kan brudparet faktiskt inte bestämma över vilka som närvarar vigseln. Hela mammagruppen med spädbarn kan bestämma sig för att komma utan att brudparet har något att säga till om. Men jag antar att om barn ej är välkommen på festen efteråt så är det få som tar med sig barnen enbart i kyrkan, såvida inte det är en vigsel nära hemmet - då har man ju möjlighet att se släktingen/vännen gifta dig även om man varit tvungen att tacka nej till festen.
  • Äldre 19 Mar 21:11
    HelaGotland skrev 2018-03-19 19:13:30 följande:

    Stämmer inte riktigt. Vi har gjort sightseeing på kyrkor både i Spanien och Sverige, t ex var vi en regnig försommardag för några år sen utanför en kyrka från 1100-talet i Södermanland och ville in och titta. Det stod folk och höll vakt vid dörren. Först efter vigsel och fotografering skulle vi få komma in men då skulle öppettiden vara slut. Samma i Spanien...


    Hade ni kommit innan det började, för att vara med under ceremonin, hade ni fått komma in.
Svar på tråden Bjuden på barnfritt bröllop, har ammande 4-månaders