• Äldre 15 Mar 18:56
    7790 visningar
    56 svar
    56
    7790

    Vilken hundras passar oss?

    Undvik bruksraserna som Riesenschnauzer, Briard eller andra arbetande hundar, samt slädhundar, jakthundar, om ingen kommer att arbeta med hunden och motionera flera timmar per dag. Vallhundar som briard är präglade på att samarbeta med och vara nära människan och mår inte bra i hundgård.

    Jag skulle tittat närmare på Sennenhundarna, mastifferna, Landseer, Leonberger, Broholmer, St Bernard. Personlig favorit Broholmer.

  • Äldre 15 Mar 19:56
    #44
    Anonym (TS) skrev 2018-03-15 19:17:51 följande:

    Ja det är dom raserna jag tittar på med stort intresse. Broholmer är en ras jag är väldigt nyfiken på, har tyvärr bara sprungit på en . Väldigt trevlig tik var det. Men jag tror dom är för frusna när det är smällkalla vintern tyvärr. Jag vill inte ha en hund som jag måste klä för att den inte ska frysa. Eller har jag fel om pälsen på en broholmer? Pälsen kanske skyddar mer än jag tror?


    Ja alla de raserna är trevliga hundar som passar bra in i det du beskriver. Du kan titta lite på hur frisk rasen är också, tyvärr är det en del av de raserna som dras med problem och låg medelålder.

    Bor du inte i södra Sverige och den ska vara ute på gården i smällkalla vintern, så måste en Broholmer ha ett varmt täcke. Men de är annars så fina hundar, lugna, kärvänliga mot familjen, och respektingivande mot främlingar.

    Pyreneerhund kan också vara nåt att titta på, kan vara lite egensinnig men en typisk gårdshund som tål kyla väl, vänlig mot familjen och vaksam, relativt låga krav på träning och motion.
  • Äldre 15 Mar 20:03
    #47

    Pyreneerhund hör också till de friskare av de stora raserna med medellivslängd på 10-12 år.

    Berner sennen har tyvärr medellivslängd på endast 6-8 år och flera av de andra raserna jag nämnde 8-10 år. Landseer vet jag inte.

  • Äldre 15 Mar 20:20
    #50
    Anonym (TS) skrev 2018-03-15 20:09:56 följande:

    Bernard sennen och leonberger är vackra hundar. Men deras mentalitet är nog inte riktigt vad jag söker hos en hund.

    Jag föredrar hundar som mest är intresserad av familjen och närmaste kretsen av vänner, har lite svårt för hundar som ?älskar allt och allt? .


    Erfarenhet av Berner sennen är att de ändå säger till med sitt dova voff och respektingivande kroppshållning när det kommer någon okänd. (Förstås olika för olika individer.)Och det är väl oftast det man främst vill åt. En riktig vakt/skyddshund är ju något helt annat. Men visst, när en Berner sennen förstått att gästen är ok så vill den gärna bli klappad.
Svar på tråden Vilken hundras passar oss?