• Fre 16 mar 2018 08:53
  6406 visningar
  56 svar
  56
  6406

  Vilken hundras passar oss?

  Jag tycker inte att människor ska vill hålla hund i hundgård ska ha någon hund alls.

 • Fre 16 mar 2018 09:11
  #54
  riboflavin skrev 2018-03-16 09:03:33 följande:
  Personligen tycker jag att det är en utomordentlig lösning jämfört med att låta hunden sitta inomhus under dagarna om ägaren jobbar eller om man ska iväg på något dit hunden inte kan följa med. Jag kan däremot hålla med dig om du syftar till att hålla hund permanent i hundgård, men det är ju en helt annan sak än så som de allra flesta hundägare använder sin gård. Vi har hundgård hos exet eftersom han har för långt till jobbet för att hinna hem och rasta hundarna under dagen. Hundgården är större än huset och "hundkojan" är en uppvärmd friggebod. Jag bor granne med jobbet och har möjlighet att gå hem en eller ett par gånger under dagen. Hade jag haft trädgård hade jag hellre låtit hundarna vara ute i hundgård under dagen än vara inomhus.
  Jag tycker inte att heltidsarbetande människor ska ha hund heller med mindre än att de kan ha den med sig eller ha den hos en dagmatte eller liknande arrangemang av god standard och kvalitet. 

  Finns i mitt tycke inget utomordentligt med vare sig hundgårdar eller hund i trädgård. Hundar är flockdjur som behöver mycket sällskap, mental stimulans och motion. Inget av det är något de kan eller ska behöva sköta själva, människor domesticerade dem - med det följde och följer ett stort ansvar. 
 • Fre 16 mar 2018 10:37
  #56
  riboflavin skrev 2018-03-16 10:32:35 följande:
  Jag tycker inte heller att hundar ska vara ensamma, men hur svartvitt du än vill få det till så brukar de allra flesta hundägare hitta en lösning som passar just dem och deras hundar. Våra hundar är en liten flock som socialiserar med varandra när jag inte är där, både jag och sambon jobbar heltid, men går omlott och min heltid är förlagd över alla årets dagar så jag jobbar inte så många timmar varje dag. Hade jag inte jobbat så hade vi valt en annan lösning för i sak har vi nog samma åsikt, hundar ska ges möjlighet till social samvaro med såväl artfränder som med sin ägare.

  Vad är egentligen problemet med att hundar får gå hyfsat fritt utomhus delar av dagen kontra att vara inomhus?
  Jag har ju redan skrivit att jag anser båda sakerna vara lika problematiska. Så jag vet inte varför du ställer frågan. Jag tror vidare att människor som håller hundar i hundgård eller vars hundar är ensamma hemma med undantag av rastning på lunchrasten eller som släpps ut i trädgården för rastning av sig själva hittat en lösning som passar dem själva men inte deras hundar. Min åsikt är att bara människor som kan ha hundar (sköta dem, socialisera med dem, stimulera och motionera dem) bör ha hund. 

  Att det finns massor av människor som tycker annorlunda finns det lika många ensamma hundar som bevis för. 
Svar på tråden Vilken hundras passar oss?
Logga in
Bli medlem