• Anonym (T)
  Äldre 16 mar 20:48
  13151 visningar
  31 svar
  31
  13151

  Avtrubbad känslomässigt av SSRI/SNRI?

  Nej, det är inte normalt att det tar bort både topparna och dalarna som någon påstod ovan. Tycker att det låter som att hon behöver prata med sin läkare om att ändra dos eller läkemedel. Eventuellt kan hennes egen produktion av signalsubstanser ha kommit igång så att det blir för mycket med läkemedlet och hon inte behöver det alls längre. Kanske inser hon inte det själv och behöver din hjälp och stöttning att ta tag i att kontakta läkaren?

  Som alltid i sådana här trådar kommer några personer och fyller tråden med inlägg om hur dåligt SSRI är men med rätt läkemedel och rätt dos ger det en livet tillbaka. Jag har inte mått så här bra på flera år som jag gör sen jag började med Sertralin (som funkar för mig, men inte passar alla). Har alltid varit kär i min sambo men känner mig nästan nykär igen nu när jag börjat med antidepressiva.

 • Anonym (T)
  Äldre 18 mar 09:56
  #19
  Anonym (Meh) skrev 2018-03-18 05:17:48 följande:

  Nog tar SSRI och SNRI bort topparna från känslor och humör alltid, det är ju lixom själva vitsen. Sedan kunde man ju önska att de bara tog bort svackorna och dalarna, men den medicinen finns inte, utan tyvärr kapar de även lust, lycka och glädje med förutom rädsla, nedstämdhet och ångest.

  Sedan är det som med all medicin, upplever man att man mår bättre utan den, så är man antagligen inte tillräckligt sjuk eller dålig för att bli hjälpt av den.


  Nej, själva vitsen är att SSRI leder till högre produktion av serotonin och att serotoninet tas upp långsammare (SNRI påverkar fler signalsubstanser) så att du faktiskt kan känna glädje, ork osv. Om du upplever att den tar bort glädjen så tar du antingen ett preparat som inte passar dig eller för hög dos så att du går runt med konstant serotoninpåslag och känner samma sak hela tiden... Detta är vanligt! Studier visar att ungefär hälften tycker att deras antidepressiva tar bort glädjen, men de allra flesta av dessa blir hjälpta av att ändra dos/preparat. Du ska inte behöva känna dig oförmögen att känna glädje!
Svar på tråden Avtrubbad känslomässigt av SSRI/SNRI?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.