Inlägg från: Anonymous31 |Visa alla inlägg
  • Anonymous31

    Hur tänker han egentligen?

    AndreaBD skrev 2018-03-19 20:35:36 följande:
    Det är ju det jag är inne på! Det här beror inte på att han inte veta hur man ska äta. Det är rent matmissbruk. FINNS det specialister för såna slags störningar? Jag menar såna som är specialiserade på de som äter för mycket?

    Han har ett funktionshinder, han har svår ADHD. Och det är ganska typiskt för honom att inte vara uthållig, att inte tänka långfristig. Och det finns också ett sammanhang mellan ADHD och ätstörningar. Men kunskapen på det området är liten  än så länge.
    Ett samband* menar du, inte sammanhang. Ja, det kan jag tänka mig att det finns.

    Du vill det bästa för din son, men han är vuxen och han kommer inte må bättre av att du kommer med 'goda råd' om hur han borde leva. Ingen vill ha 'goda råd' om sin livsstil från föräldrarna i vuxen ålder. 

    Däremot förstår jag att han kan behöva extra uppmuntran och du kan ju försöka uppmuntra honom i all välvilja genom att föra träning och hälsosam mat på tal sådär i förbifarten utan att peka ut att du anser att han inte är hälsosam. Nappar han och själv pratar om att han vill ändra sina vanor så kan du erbjuda honom hjälp och stöttning i den mån han vill ta hjälp, annars räcker det nog bara att inspirera. Alltså, var inte påflugen, känn in om han vill ha råd och stöd.  
Svar på tråden Hur tänker han egentligen?