Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Varför könsuppdelade omklädningsrum: varför?

    Och du har problem med att inte andra vill visa sina nakna kroppar för dig för att....

    Personligen skulle jag inte sätta min fot i ett mixat omklädningsrum, min kropp är min och jag väljer vilka jag visar den naken för och den enda som får se mig naken är min egen sambo (förutom läkare som kan behöva det för att ställa diagnos)

  • sextiotalist
    Anonym (D.D) skrev 2018-03-21 09:31:16 följande:

    Varför har vi uppdelade omklädningsrum:

    För att upprätthålla stigmatiseringen av våra könsgrupper och det sexistiska synsättet men människor är naiva och tror det "skyddar" de att segrera grupperna när det istället blir ännu mer vi- mot de, mellan könen som egentligen utan problem är en grupp tillsammans, på min tid duschade flickor och pojkar tillsammans i lågstadiet och hade normerna varit att det gäller hela livet hade ingen ens tänkt tanken på att ha separerade omklädningsrum vi är samhället,vi skapar samhällets regler, nu är regeln "kvinnor göm er för annars blir ni överfallna!!" Och att alla med en kuk mest troligt skadar dig om du är kvinna. Att gå efter denna norm betyder att separera könen, men ingen tänker på att människor är anpassningsbara och att vi bara följer reglerna vi alla tillsammans satt ut.

    Vill vi ha ett lugnare mindre sexualiserat samhälle där vi kan slå på och av vår sexistiska scanner så måste vi gå efter regler där alla nakna människor bara är nakna människor och att det är vardag, det är normalt, nu är inte naket normalt, det är skämmigt pinsamt och har man turen att se lite hud så är det som en lyxig dessert.

    Men fråga en läkare hur mycket sex hon eller han tänker på runt sina patienter, när den läkaren ser hud, kroppar och människors känslor/ bröst varenda dag på jobbet miljoner gånger per år.

    Alla i samhället klagar på hur sexistiskt det blivit medan alla som klagar upprätthåller allt som formar oss att vara sexistiska.

    Conclusion: människor vill bara gnälla och se fel som de skyller på andra. Människor är rädda för att ha fel. Så rädda att de fortsätter göra det som skapar det samhälle de beklagar över.


    Under min tid (och även mina syskons) så bytte man om var och en för sig, vi hade även separat gympa.

    Jag håller inte med dig alls, jag arbetar inom en mansdominerad värld och upplever inte det så sexistiskt, i vårt arbete är vi inte våra kön.

    Jag upplever mer att dessa "nu ska vi har gemensamma omklädningsrum" som mer sexistiska, för de kräver/önskar/förväntar sig saker av andra som andra inte ställer upp på.
  • sextiotalist
    Anonym (M) skrev 2018-05-07 13:14:13 följande:

    Det är ju som så att vi tycker ett mixat omklädningsrum är otäckt och får konstiga känslor just därför att vi har lärt oss det. Om vi skulle vara uppvuxna med det som att det är så det är så skulle vi inte känna likadant. 

    Man behöver titta på vad som är det bästa och inte vad folk känner idag. Ett mixat omklädningsrum skulle även ta bort vanföreställningarna folk har om det andra könets kropp och hur den ska se ut. Man skulle få mer toleranta känslor vad gäller det andra könet osv. En rad positiva effekter skulle uppnås.

    Men för att införa det så finns det ju idag en hög människor som är uppvuxna med delade omkädningsrum och som kanske inte klarar anpassa sig till ett mixat omklädningsrum. Därför behöver man göra en övergångsperiod där både och finns. Lite som redan har börjat ske. Sen så fasas de delade omklädningsrummen ut lite i taget tills den nya generationen inte vet något annat än ett mixat. :) 


    Nä, det finns de som är väldigt bekväma med det och ändå varit mest van vid separerade omklädningsrum, det finns de som är obekväma med det, och är vana vid mixade.
    Min fråga är än en gång, varför är det så viktigt. Jag har aldrig haft problem med att bli respekterad  på en arbetsplats med nästan bara män.
    Dela omklädningsrum om du vill, men jag vill inte det
  • sextiotalist
    Anonym (M) skrev 2018-05-07 14:33:52 följande:
    Så är det, och det finns säkert de som är obekväma med att ha separerade omklädningsrum.

    I mitt analyserande så existerar inte vad folk känner och är bekväma med respektive obekväma. Utan i mitt analyserande så handlar det om vad som blir bäst ur ett långsiktigt perspektiv och människors känsla för varandra då. 

    Eftersom det är så svårt att veta vad det man känner kommer från så krävs det att man lyfter sig själv ovanför det och ser världen ur ett helikopterperspektiv och kollar på vad är bäst för den mänskliga utvecklingen. Att lära oss att bli vana med varandras nakna kroppar eller att fortsätta låsa in oss på varsitt håll. 

    I den analysen oavsett vad man känner om den så tycker jag att det är bättre att vi lär oss bli vana med varandra.
    Och vet du, jag tror detta inte har något alls med jämställdhet att göra, utan de som brukar ivra mest för detta är män, inte kvinnor.

    Vet du, det är medfött, jag är uppvuxen i en familj där man gick naken, jag hatade det, som många andra. Sonen har alltid haft en hög integritet när jag gäller hans kropp, långt innan han hade moraliska aspekter på det hela.

    Men jaga du dina nakna kroppar, det finns inget som hindrar dig att uppsöka nudistställen där folk frivilligt är nakna, låt oss andra slippa det.
  • sextiotalist
    Anonym (M) skrev 2018-05-07 15:00:44 följande:
    Det är också så att alla är inte laglydiga och snälla inom samma kön heller. 

    Varför skulle ett övergrepp på någon av motsatt kön vara värre än ett övergrepp inom samma kön. 

    Så jag tycker inte det handlar om könet här eftersom övergrepp kan ju ske oavsett mixat eller uppdelat. 

    Genom att normalisera nakenhet så tror jag att övegrepp totalt sett kommer att minska på samtliga fronter.
    Är det så i Tyskland?
  • sextiotalist
    Anonym (Jaså) skrev 2018-03-30 00:49:36 följande:
    Så då menar du att du inte sätter din fot i ett uppdelat omklädningsrum heller antar jag?
    Inte gärna
  • sextiotalist
    Anonym (Weird) skrev 2018-05-11 01:15:08 följande:

    Frågan är väl sa@a@anarare varför du inte har problem med att arbeta med män, men vill absolut inte byta om med dem.


    För att jag skiljer på min privata sfär och den professionella delen. Vi går inte nakna hemma och min nakna kropp är privat.
Svar på tråden Varför könsuppdelade omklädningsrum: varför?