• Äldre 24 Mar 15:45
    5235 visningar
    35 svar
    35
    5235

    Resa under VFU

    Det är ju inte svårare än att fråga skolan. Din "chef" kan ju tydligen tänka sig att låta dig vara kvar på din vfu en vecka extra om du tar en paus mitt i, hur ser skolan på det? Eventuellt måste du fullfölja i ett svep och då går det ju inte men om de nöjer sig med att du gör dina veckor och du får intyg på genomförd extra vecka så kan du såklart åka. Inför vem är du rädd att låta oseriös? Man kan ju alltid fråga.

    Däremot ska du vara försiktig med att jobba gratis utanför skolans regi, är du varken anställd eller studerande på vfu så kan det bli väldigt krångligt om någon händer då du inte är försäkrad.

    Jag har av olika skäl efterfrågat att flytta deadlines, byta ut kurser, efterfrågat ledigt från såväl skola som jobb, ibland går det, ibland går det inte. Att jag varit försigkommen och frågat och försökt planera framåt har aldrig setts som negativt, snarare tvärtom. Att besöka en släkting man inte sett på länge är ju inte superviktigt, men ett fullgott skäl att fråga vad som är genomförbart eller ej.


    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
  • Äldre 24 Mar 17:52
    #18
    -1
    Anonym (Belkiisa) skrev 2018-03-24 17:25:54 följande:

    De kommer nog inte tipsa om att gå kvar där och till slut är det upp till mig

    jag vet bara inte hur man drar sig ur det här. Nu är biljetterna till augusti bokade. Mitt namn står på och allt är betalat


    Det här är ju den biten som är oseriös, att man bokar något helt utan att ha koll på hur reglerna ser ut från skolans sida, vad händer om du blir underkänd för att du på eget bevåg tagit ledigt från VFUn?
    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
Svar på tråden Resa under VFU