• Anonym (kunde inte amma)
    Äldre 26 Mar 13:52
    39769 visningar
    79 svar
    79
    39769

    Varför ger man napp till sina barn?

    Som Meriall skriver så minskar det risken för psd.

    Jag kunde inte amma, barnen hade sugbehov.

    Hade inga som helst problem att få barnen att sluta med napp och de har inte haft problem med ätförmågan, talet eller något annat du nämner.

  • Anonym (kunde inte amma)
    Äldre 26 Mar 14:18
    #8
    -2 +1
    Anonym (hrueye) skrev 2018-03-26 14:11:11 följande:

    Det här var en mycket intressant frågeställning! Själv har jag aldrig ens reglerat över detta (konstigt nog) men nu så känns det ju riktigt solklart att "klart som fan" att napp är ett konstigt påhitt. Det finns inget "sugbehov". Ett barn vill suga när det är hungrigt såklart. En förälder dämpar det för att den vill prioritera annat än att tillfredsställa barnet. 


    Ett barn vill suga när det är hungrigt. Ett barn vill suga när det är trött. Ett barn vill suga när det är ledset. Ett barn vill suga för lite trygghet. Ett barn vill suga för 1000 andra orsaker än mat. Ett barn som inte får sugbehovet tillfredsställt börjar oftast suga på tummen. Det är betydligt svårare att bli av med (eftersom tummen alltid är med) och påverkar i allmänhet tänderna mer än nappanvändning.
  • Anonym (kunde inte amma)
    Äldre 29 Mar 08:57
    #33
    Anonym (Anna) skrev 2018-03-29 02:46:57 följande:
    Bra fråga. Jag har länge undrat detsamma.

    När jag var liten trodde jag att de fick napp för att inte kunna skrika tills jag såg och hörde en skrikande bebis med nappen i munnen
    Läs tråden så ser du varför. Det handlar inte ett dugg om att inte kunna skrika.
  • Anonym (kunde inte amma)
    Äldre 28 Jun 13:11
    #48
    Anonym (alkolina) skrev 2018-06-28 13:00:43 följande:

    Gillar ursäkterna i tråden. "för att mitt barn hade ett sugbehov" Öh, ja, det är en BEBIS de har sugbehov. Det är meningen att du ska ge dem tutte. Inte en jävla platspryl tillverkad i någon fabrik i kina...

    Hur fan klarade man sig innan nappen, tror ni folk satte en tallkotte i munnen på ungen för att det hade ett sugbehov???


    Nope, en tygtrasa, gärna doppad i något alkoholhaltigt så den både steriliserade trasan lite och gjorde så att barnet somnade.
Svar på tråden Varför ger man napp till sina barn?