• diluo

    Varför ger man napp till sina barn?

    Varför ger man napp till sina barn? Napp fyller ingen funktion utan hämmar barnets sugförmåga, ätförmåga och kan leda till käkskador, tandskador och talsvårigheter. Ändå ser man småglin knappt ute ur livmodern med munnen full av plastiga ljuddämpare.
    Sedan gnäller föräldrarna att det är svårt att få barnet att sluta. Varför ger man ens skiten till dom?

  • Svar på tråden Varför ger man napp till sina barn?
  • Anonym (trygghet)

    Jag ville att mitt barn skulle ha napp, förutom minskad risk för PSD och stilla sitt sugbehov, för att hon skulle ha ytterligare en trygghet i sitt liv, ytterligare nått som skulle kunna skänka lugn till henne. Och det har funkat utmärkt så jag kör på samma till nästa också. 

    Och just det, hon ser perfekt ut i munnen och har talat felfritt sen hon börja prata ordentligt, vilket hon gjorde tidigt, fast hon hade nappen lägre än de flesta. 

  • Anonym (Anna)
    Anonym (kunde inte amma) skrev 2018-03-29 08:57:03 följande:

    Läs tråden så ser du varför. Det handlar inte ett dugg om att inte kunna skrika.


    Istället för att öda tid på en onödig kommentar kunde du med samma antal ord förklarat anledningen och jag hade sluppit bli uppretad.
  • gbgumman
    Guldbarb skrev 2018-03-29 09:42:22 följande:

    Min son spenderade första veckan på neo med ett antal sprutor om dagen. Napp gjorde det lättare med sprutorna så självklart fick han det. Hade inte starten varit sådan vet jag inte om han hade börjat med det, beror ju helt på behovet.


    Sugreflexen funkar som smärtstillande och behövs då ofta på neo. Så var det för sonen. Sugreflexen är lugnade och många barn mår bra av att suga på något. Vi plocka bort nappen runt treårsdagen utan problem.
  • Stalle

    Bra fråga.
    Egoism... Vill få tyst på ungen. Ingen kvinna vill sitta med pattarna ute hela dagen.

  • Anonym (alkolina)

    Gillar ursäkterna i tråden. "för att mitt barn hade ett sugbehov" Öh, ja, det är en BEBIS de har sugbehov. Det är meningen att du ska ge dem tutte. Inte en jävla platspryl tillverkad i någon fabrik i kina...

    Hur fan klarade man sig innan nappen, tror ni folk satte en tallkotte i munnen på ungen för att det hade ett sugbehov???

  • Stalle
    Anonym (Loppan) skrev 2018-03-30 13:43:18 följande:

    Ja, med en nyfödd som måste ligga i kuvös under 2 veckor utan att man får ta upp barnet annat än för att amma var tredje timme får man ju ta till det som går. Utan nappen hade dessa veckor varit ren ångest (ännu mer) för alla i familjen eftersom han bara skrek och grät utan den. Fruktansvärt för honom och för oss som stod hjälplösa bredvid. Måste kännas skönt att stå bredvid och döma oss och andra i liknande situation, har du inget bättre för dig?


    Helt ärligt detta är den enda människan i tråden som gett en bra anledning till att just det barnet skulle ha napp.
  • Anonym (kunde inte amma)
    Anonym (alkolina) skrev 2018-06-28 13:00:43 följande:

    Gillar ursäkterna i tråden. "för att mitt barn hade ett sugbehov" Öh, ja, det är en BEBIS de har sugbehov. Det är meningen att du ska ge dem tutte. Inte en jävla platspryl tillverkad i någon fabrik i kina...

    Hur fan klarade man sig innan nappen, tror ni folk satte en tallkotte i munnen på ungen för att det hade ett sugbehov???


    Nope, en tygtrasa, gärna doppad i något alkoholhaltigt så den både steriliserade trasan lite och gjorde så att barnet somnade.
  • Anonym (Mamma till två)

    Jag gav mina barn napp när de frenetiskt började suga på fingrarna mest hela tiden. Jag resonerade såhär: en napp kan man ta bort, fingrarna är inte lika lätt. Och nej jag har inte haft några problem att vänja någon av dem av med nappen.

  • Anonym (Emmp)
    Anonym (kunde inte amma) skrev 2018-03-26 14:18:48 följande:

    Ett barn vill suga när det är hungrigt. Ett barn vill suga när det är trött. Ett barn vill suga när det är ledset. Ett barn vill suga för lite trygghet. Ett barn vill suga för 1000 andra orsaker än mat. Ett barn som inte får sugbehovet tillfredsställt börjar oftast suga på tummen. Det är betydligt svårare att bli av med (eftersom tummen alltid är med) och påverkar i allmänhet tänderna mer än nappanvändning.


    Min mamma var anti-napp och jag sög på tummen tills jag var 6-7 år. Hade hellre föredragit att jag fått ha en napp som de kunnat slänga bort när jag var 3-4 år.
Svar på tråden Varför ger man napp till sina barn?