• Äldre 29 Mar 14:53
    8192 visningar
    36 svar
    36
    8192

    Föräldraledig, ha äldsta hemma hela sommaren också?

    Beror lite på situationen, hur ni bor, hur barnen är och om fyraringen har kompisar att leka med om han inte går i förskolan. Känner ni att ni kommer att kunna komma ut mycket, göra roliga grejer och träffa andra barn så låter det bara härligt med så lång ledighet. Finns risken att ni fastnar inne med en trött pappa, grinig bäbis och en fyraåring som klättrar på väggarna så kan några dagar i förskolan vara guld värd.

  • Äldre 29 Mar 15:18
    #6
    SweetJune skrev 2018-03-29 15:02:47 följande:
    Ja du har en poäng. Vi har stor trädgård och blir att de går ut dit, till lekplatser och jag har flexibelt jobb så kan jag vara ledig/sluta tidigt är vi tillsammans. Men inte många kompisar utanför förskolan utan några enstaka, mer att man träffar ute kanske. Som du säger, blir vädret kasst och de sitter inne kan det vara kul att komma ifrån lite.
    En annan aspekt är ju om det här är den enda period pappan kommer att vara föräldraledig, eller får han tid enbart med bäbisen också?

    Vi var lite i samma sits när mina barn var små, då var pappan inte föräldraledig men han tog ut lång semester mellan två jobb en sommar. Då gick storebror på en förskola som var jättesnälla och flexibla och som själva tog upp att storebror kunde komma två dagar i veckan. Det var en bra lösning för alla eftersom pappan inte riktigt ansträngde sig att umgås med andra föräldrar.
  • Äldre 29 Mar 17:11
    #12
    SweetJune skrev 2018-03-29 16:21:18 följande:

    Ok tack för att du delar med dig. Så han gick två dagar under en sommar? Vilka veckodagar?


    Jag tror det var tisdag-onsdag (det är några år sedan detta...). Och det var inte hela sommaren för några veckor på mitten var jag också ledig så då var vi hemma alla fyra.
  • Äldre 29 Mar 23:03
    #17
    Anonym (förskollärare) skrev 2018-03-29 22:28:53 följande:

    är lite trött på dessa frågor. jag hade min 2 åring hemma hela sommaren när jag var nyförlöst och jag hade rätt att ha henne på förskolan. men varför lämna där? under sommaren finns det inte direkt någon verksamhet, det finns ingen ordinarie personal och man slår ihop sig med andra förskolor .

    nu när jag jobbar vill föräldrarna lämna barnen hursomhelst och är själva hemma. det blir för många barn under vissa perioder att våra chefer att ombett oss att jobba när vi vill vara lediga.. e jag förbannad?? ja för jag vill inte att mina barn ska vara på sammanslagningen men tyvärr måste dom de nu för jag måste jobba och "passa" andras barn.


    Vad tråkigt att du känner så om verksamheten du jobbar med. Jag vet inte om någon här pratat om att ha barn på förskolan när det sker sammanslagningar dock.

    Min erfarenhet är att mina barnen haft väldigt roligt de gånger de varit på (sin ordinarie) förskolan i semestertider. Lite friare och lite lugnare. Har politikerna i kommunen bestämt att man får ha barn på förskola även vid föräldrarledighet så måste det ju vara ok att man utnyttjar det också utan att personalen ska bli sur.
Svar på tråden Föräldraledig, ha äldsta hemma hela sommaren också?