Inlägg från: Anonym (mimmi) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mimmi)

    Vad är en bra lön?

    35 000 brutto offentlig sektor. Inte nöjd med lönen men orkar inte jobba extra eller göra megakarriär med småbarn.

    Tycker en bruttolön över 50 000 och mer är bra lön. Rimlig löneökning är typ vad man presterar. Stampar man kvar på samma punkt så tycker jag inte det är rimligt med massiv löneökning.

  • Anonym (mimmi)
    Anonym (Lisen) skrev 2018-03-31 19:50:15 följande:

    Samhällets stöttepelare? Bah! Alla yrken är väl viktiga i ett samhälle, om alla jobbade som tandläkare och läkare så skulle inte direkt ett samhälle fungera. Tycker sånt där är farligt, att liksom tro att man är ?bättre? än andra.

    Och är lönen den största motivationen väljer man ju inte att jobba som läkare.


    Klart alla (de flesta) arbeten i ett samhälle är viktiga. Men det känns ju rimligt att uppoffringar och hårt arbete ska belönas med högre lön.
  • Anonym (mimmi)
    Anonym (Annie) skrev 2018-03-31 22:28:21 följande:

    Jag känner mig inte speciellt dåligt betald, lever och mår bra med 35000kr, men i jämförelse med lokalvårdare, så är jsg förvånad över att ha samma. Dessutom är väl inte min löneutveckling utan möjligheter som det ser ut.


    Tycker det är jättedåliga löner för akademiker i Sverige. Inte nog att man går miste om 4-6 årsinkomster (1 500 000?) och gud vet hur mycket i inbetalda pensionspengar. Man har också studielån på kanske 300 000. Tar ett tag att komma ikapp om man ligger "back" 2 mille pga studier. Vad jag hört är det en massa akaemikerjobb där man aldrig kommer ikapp (utslaget över hela karriären).
  • Anonym (mimmi)
    Anonym (Annie) skrev 2018-03-31 22:58:41 följande:

    Å andra sidan får man jobba med något man vill och nå självförverkligande därigenom. Dessutom är studietiden kanske den lyckligaste för många har jag hört.


    Dyrt självförverkligande om man går 1 miljon back säg.
  • Anonym (mimmi)

    Skulle man inte kunna säga att alla över medellönen (alternativt medianlönen) har bra lön?

  • Anonym (mimmi)
    Lokis60 skrev 2019-06-29 19:49:54 följande:

    Ganska dumt att bara diskutera vad man har in i månaden, lika viktigt att diskutera vad som går ut från kontot varje månad.

    Jag och min sambo tjänar ungefär 40.000:- var i månaden brutto innan eventuell OB eller övertid. Det får väl anses vara en hyfsad/god medellön.

    Men vi har samtidigt köpt och betalat av vårt radhus med äganderätt i en förort till Stockholm, så på boendet betalar vi inte mer än driftskostnaden och framtida underhåll, medan andra bor i dyra hyresrätter, bostadsrätter eller radhus/villor mer mångmiljonlån o h dyra månadsavgifter, räntekostnader eller hyror.

    Så, det är inte enbart inkomsten som är viktig i det stora hela när man pratar månadsekonomi, något att tänka på vid stigande låneräntor.


    Håller med om att storleken på utgifterna spelar roll. Känner så särskilt idag när jag inventerat mina egna utgifter..
Svar på tråden Vad är en bra lön?