Inlägg från: Anonym (Bra lön) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bra lön)

    Vad är en bra lön?

    För mig som egen företagare är en bra lön 100 000 och uppåt. Tyvärrr lider vi av ett sådant skattetryck i detta landet att det inte lönar sig att tjäna dom pengarna bara, man får hålla sig under gränsen för att slippa statlig skatt etc. Redan vid 35 000 kr så märker man hur skatten drar i väg så brukar försöka ligga där och ta aktieutdelning varje år i stället även om inte det lönar sig särskilt längre.

    Tycker du inte att mycket lön går i väg till skatt när du kommer upp i sådana summor och lönar det sig ens att jobba extra för dig?

  • Anonym (Bra lön)
    Anonym (Nina) skrev 2018-03-30 21:03:19 följande:

    Visst är det en del skatt men ändå en del kvar. När jag som nu i helgen jobbar för 700 kr i timmen så blir det ju ändå minst 350 ke kvar i timmen efter skatt.


    Ja klart det blir pengar, jag bara tänker på att det skulle kunna bli oändligt mycket mer om vi inte hade världens högsta skattetryck. Det får i alla fall mig att bli mindre motiverad till att dra in mer pengar, ju mer man tjänar ju hårdare straffas jag. Så ser jag på det...
  • Anonym (Bra lön)
    Anonym (A) skrev 2018-03-31 16:58:41 följande:

    Håller med


    Precis!
  • Anonym (Bra lön)
    Anonym (Hyfsat) skrev 2018-03-31 17:37:35 följande:

    Folk har slängt sig med att Sverige har världens högsta skattetryck i hur många år som helst och använt det som argument. Det stämmer inte, ändå är det en sorts allmänt vedertagen sanning. Tycker du det är okej att använda sig av osanna uppgifter och falska argument?

    Inte vet jag, jag tycker ju att man ska använda sanna argument för sin sak.Omvänd snobbism. 

    Vill man ha en hög lön och tjäna bra får man se till att plugga och jobba jävligt hårt. Eller så kan man ju sitta och gnälla.


    Tänkte inte innan jag skrev, har erkänt det nu! Ändå inte nöjd?

    Vi har ett av världens högsta skattetryck i alla fall och jag gillar inte det!! Det är förbjudet att tjäna pengar i detta sosse-land där alla ska ha lika mycket oavsett arbetsinsats, ansvar och prestation...
Svar på tråden Vad är en bra lön?