Inlägg från: Fanny hej |Visa alla inlägg
  • Fanny hej

    Ensamhetsträna hund på 15+ mån. HJÄLP!

    Hejsan.

    Jag och min sambo har tyvärr missat att ensamhetsträna vår hund.. jag behöver råd!

    Vår hund har inga problem med att sova i ett annat rum om vi är i t.e.x köket, det piper han absolut inte på. Man kan gå på toaletten utan att han piper osv. 60% av alla gånger som man lämnar honom i bilen så går det bra utan att han skäller eller piper, det är väldigt olika. Om man lämnar honom mer än bara en gång i bilen (alltså lämnar går in och handlar eller något, kommer tillbaka och sen åker till en annan affär och lämnar igen), då går det inte bra resten av gångerna.

    Nuså.. vi har försökt ensamhetsträna lite, stängt in honom i vardagsrummet med galler (där man inte ser ytterdörren) och sedan lämna i 5 sekunder om och om igen. Problemet är att det är sjukt oklart över hur mycket han klarar av att vara ensam. Första gångerna klarar han 5 sekunder, sen endast 2 sekunder, sen så skäller han innan vi ens hinner stänga dörren.

    Alla olika experter, veterinärer osv säger olika på hur man ska göra. Kan någon ge en exakt förklaring på hur vi ska göra? Ni som är hundvana alltså. Detta är vår första hund och vi har lyckat med allt annat.. tyvärr så blev han aldrig lämnad ensam så jag antar att han har utvecklat någon form av separationsångest. Vi förstår absolut att det kommer ta väldigt lång tid att träna bort, om det ens är möjligt?

    Hjälp snälla!

Svar på tråden Ensamhetsträna hund på 15+ mån. HJÄLP!