• Äldre 9 Aug 20:14
    77568 visningar
    82 svar
    82
    77568

    Suspekta tyska inkasso- och advokatbyråer...

    pawman skrev 2018-08-09 17:59:35 följande:

    hej!!

    jag har råkat ut för samma sak...har försökt få kontakt dom
    via mail men den adressen fungerar inte..brevet jag fick var lite 
    luddigt skrivet så man undrar om vad det är för advokater som hotar
    med domstol
    har varit lugnt över halvår sen kom det här brevet !!
    sa bort mitt användarnamn men tydligen inte mitt merlemskap som 
    man ska göra via ett fax!!  men vem har fax kvar numera??
    Hur ska man göra??   


    Du ska inte betala. Det finns en uppsjö med rättsfall där den som levererar tjänster gör sig själva otillgängliga (tex genom att kräva fax) och därmed omöjliggör uppsägning av tjänsten. Dom förlorar i princip alltid i rätten så länge svarande sagt upp tjänsten inom avtalad tid.

    Dessutom är sannolikheten att dom ska gå till svensk domstol för att kräva in pengar minimal. Skulle dom mot förmodan ändå göra det är det bara att bestrida alla krav med hänvisning till att du sagt upp tjänsten. Spara bevis såsom e-poster osv.
  • Äldre 18 Aug 20:56
    #13
    +1

    Standardrådet i sådana här fall är att inte betala! Sådana här skitföretag lever på att folk i er situation betalar för att bli av med "problemet". 

    Bestrid inkassokravet. Då avskriver inkassoföretaget kravet. 

    Om dom då mot förmodan skickar krav via Kronofogden. Betala absolut inte utan bestrid direkt också detta krav. Då avskriver Kronofogden ärendet.

  • Äldre 20 Aug 20:25
    #15
    GeorgPihl skrev 2018-08-20 09:28:07 följande:

    @stinalarsson tack för återkopplingen.

    Jag har som sagt inte gjort något för att aktivt avsluta mitt medlemskap, mer än att mejla berörd sida några gånger och i skarpa ordalag begära utträde.

    Jag har inte tillgång till någon fax, men funderar däremot på att skriva ett fysiskt brev och skicka till dom, i Schweiz.

    Jag har bestridit Auer Witte Thiels fordringskrav två gånger nu via mejl, men de lär säkert återkomma i frågan. Känns dock märkligt av en stor tysk advokatbyrå att avkräva en svensk privatperson en dryg tusenlapp...


    Hela upplägget här låter som ett uppenbart scam. Svenska domstolar underkänner normalt krångligheter vid uppsägning av avtal. Jag är ganska säker på att en svensk domstol skulle underkänna kravet att avtalet ska sägas upp per fax. Så om detta mot all förmodan skulle bli en sak i tingsrätten är det bara att hävda att du sagt upp det flera gånger på olika sätt.
Svar på tråden Suspekta tyska inkasso- och advokatbyråer...