Inlägg från: Anonym (lyx-behandlingar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (lyx-behandlingar)

    Förslag Slopad skattefrihet för förmån av privat hälso- och sjukvård

    Vad är problemet?
    Fertilitetsbehandlingar borde inte vara mer eller mindre beskattat än kosmetisk kirurgi. Båda är helt frivilliga och tjänar inget syfte för samhället i stort.

    Det är bättre att samhällets behov av barn täcks upp av de ensamkommande än att kasta pengar i sjön på lyx-behandlingar till "stackars rika vita kvinnor (och män)" ur ett globalt human-perspektiv.

  • Anonym (lyx-behandlingar)
    Anonym (Dromedar) skrev 2018-04-21 13:56:08 följande:
    Kom gärna tillbaka till vårt fina forum när du har upplevt ofrivillig barnlöshet själv :)

    Att ett sånt här inlägg ens får ligga kvar ??
    Så du menar att enbart ofrivilligt barnlösa får ha en åsikt i vad staten ska beskatta och bekosta? Är du emot alla andra uttryck av demokrati och åsiktsfrihet också?
  • Anonym (lyx-behandlingar)
    Anonym (Em) skrev 2018-05-12 21:19:20 följande:

    Som ofrivillig barnlös så är det inte ett ?lyxproblem?

    Det går inte och jämföra ?små tuttar eller krokig näsa?. Jag hade gärna tagit alla små skönhetsfel mot ett barn. Sorgen är jämförbar med en förlust av en nära, och ja! Jag har förlorat min förra sambo.


    Du kan inte förlora något du aldrig haft. Möjligtvis går en framtidsdröm till spillo, men det är fortfarande inget annat än en dröm. Det är som att säga att "jag har alltid drömt om ett hus på landet, men jag har inte råd med min dröm, så staten får gå in ock fixa det åt mig". Att skaffa barn är inte en mänsklig rättighet.

    Som barnlös, frivilligt eller ej, så är du fortfarande en fullt fungerande individ, en fullt fungerande kugge i samhället. Det är inte som om du saknar en arm eller ett ben, som kräver att samhället stiger in och ser till att du får de resurser du behöver för att kunna fungera.

    Och om barnlösheten skulle skapa sådana problem med den psykiska hälsan att det inte går att fungera i samhället så är det den psykiska ohälsa som ska behandlas. Precis som min fiktiva "huslöshet", om den vållar mig sådant psykiskt lidande att jag inte kan fungera så är det den psykiska ohälsan som ska behandlas och inte "huslösheten".
Svar på tråden Förslag Slopad skattefrihet för förmån av privat hälso- och sjukvård