Inlägg från: Anonym (kvinna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (kvinna)

    Vad tänker ni om denna familjekonstellation?

    Att din man är svart bryr jag mig inte om.

    Däremot hade jag nog undrat hur man hinner med så många barn, och att man dessutom har ett extra barn. Jag har lite svårt för det att man ska skaffa nya barn med ny partner, när man redan har misslyckats att hålla ihop familjen en gång. Men, men, jag har inte varit i den sitsen själv, så det är ju bara mina fördomar. 

    Nu känner jag er inte, och skulle aldrig drömma om att döma er på förhand.

  • Anonym (kvinna)
    viseversa skrev 2018-04-20 12:06:53 följande:
    Fast det var ju JUST det du gjorde nyss! Du dömde ts utan att ens veta varför hon blev ensam med 4 barn från start. Ser du inte att du säger emot dig själv?

    Först är det jag förstår inte hur man kan orka med så många barn(dömma). Varför man väljer skaffa barn med ny parner. Varför "hon" inte kunnat hålla ihop familjen sen innan(dömma). Hur ni kan ha ett extra barn på det(dömma).

    Sen skriver du dessutom att det är dina egna fördommar för att sen skriva i nästa rad att du aldrig skulle drömma om att dömma henne. Hur ska du ha det?

    Ts skriver inget om varför hon blev ensam. Varför hon ville ha ett barn med sin nya man. Det var DU som dömde henne. Kanske pappan till dom tidigare barnen dött? Kanske han var ett as som utövade psykiskt/fysisk misshandel?

    Eller såå kanske dom bara gled ifrån varandra som många människor gör överallt i världen. kanske ville ts ha ett barn till för att hon älskar sin nya man och kanske hon ville ha ett barn till för att hon kände att det skulle funka och passa in i hennes liv?

    Dömmer du mig med? Låt höra. Jag har 5 barn med samma man. Dom har inte eget rum alla 5 då vi tyvärr bor för trångt. Vi har hund båda har fast jobb. Vi bor i Sthlm i en 5a. Vi orkar med våra barn. Tre av dom har dessutom kontaterade diagnoser men tro det eller ej det är väldigt lugnt hemma hos oss på kvällarna ändå.
    Jag menar att jag inte skulle döma henne öppet. Håller med om att det är oklart skrivet.

    Resten av det du skriver är ointressant, eftersom fördomar just handlar om att inte veta bakgrunden. Nu är du kanske helt fördomsfri (jag tvivlar starkt, men du tog väl åt dig av mitt inlägg eftersom du också har många barn), men jag tycker inte det är konstigt att man undrar saker när man träffar nya människor.
  • Anonym (kvinna)
    Anonym (Nyfiken) skrev 2018-04-20 14:54:28 följande:

    Delvis sant! Det är en möjlighet att få hjälpa och att kunna vara hemma extra med bebisen istället för att börja i förskolan som 1 åring. Det är ett arbete och Mannen är hemma, medans jag jobbar.

    Vi går emot alla normer haha


    Så ni hade inte kunnat vara hemma längre än 1 år om ni inte hade tagit in barnet? Verkar konstigt.
  • Anonym (kvinna)
    Panduro skrev 2018-04-20 16:02:36 följande:
    Tycker jag inte alls är konstigt. Många har inte ekonomin att vara hemma längre än så.

    Ts. Tänker inget särskilt om er familjekonstellation.
    Jag tycker det är konstigt, eftersom TS säger att de inte behöver extrajobb (=mer pengar).
  • Anonym (kvinna)
    Anonym (qwerty) skrev 2018-04-23 12:36:06 följande:
    Skriver hon verkligen, om du är ärlig, att hon har ett fosterbarn för att tjäna pengar och för att vara hemma med nyfödda barnet?
    Det är en möjlighet att få hjälpa och att kunna vara hemma extra med bebisen istället för att börja i förskolan som 1 åring. Det är ett arbete

    Hon skriver att det är ett arbete (dvs hon tjänar pengar på det) samt att det möjliggör att de kan ha det nyfödda barnet hemma längre än 1 år. Och då säger hon ju indirekt att de annars inte hade kunnat vara hemma med barnet längre än till 1 år. Och kan de bara vara hemma i 1 år om de inte har fosterbarn, är det ju för att de inte har råd, eftersom man får vara hemma längre.


Svar på tråden Vad tänker ni om denna familjekonstellation?