Inlägg från: Anonym (qwerty) |Visa alla inlägg
  • Anonym (qwerty)

    Vad tänker ni om denna familjekonstellation?

    Mina första tankar som jag får är: Härligt! Varmt. Kärleksfullt.
    Jag drar paralleler till typ syrianska klasskompisar som levde i stooora familjer. 
    Härlig mat, stora grytor med mycket smak.
    Och så tänker jag mig mycket färg, saronger och afrikanska mönster.
    Och minst en kompis som är med vid middagen varje dag.
    Dörren står alltid öppen för alla och hemmet är väldigt populärt bland kompisar och släkt.

    Det är de fördomarna jag får

  • Anonym (qwerty)
    Anonym (Usch) skrev 2018-04-20 22:04:48 följande:

    Ja det är VIDRIGT!


    Ja jag vet! Ungdomshem, daglig verksamhet, förskolor, fritidsföreningar och allt sånt är det VIDRIGASTE som finns!!
  • Anonym (qwerty)
    Anonym (Nyfiken) skrev 2018-04-21 10:36:12 följande:

    Haha


    Men hallå, hur rätt hade jag med mina fördomar? Vilka fördomar är det ni möter? Och hur ser det ut egentligen?
  • Anonym (qwerty)
    Anonym (Hm) skrev 2018-04-21 13:37:19 följande:

    Vad är det för fel med att prata om sitt barn refererande till dess namn, som man gör med sina vita barn? Varför ska det bruna barnet ha ett speciellt ord man kallar det?


    Förmodligen eftersom att TS ser att andra har fördomar om barnet som inte ser ut som några av sina syskon. Förmodligen går inte TS runt och basunerar ut att hon har 4 vita barn, ett vad jag antar är ordet du godkänner mest: ?maximalt pigmenterat? och ett ?halvt pigmenterat? barn hemma.

    Hursom så är det TS som har tolkningsföreträde och det är TS som själv bestämmer hur ena barnets utseende ska beskrivas så att alla förstår.

    För utseendet är väldigt relevant i den här frågan.
  • Anonym (qwerty)
    Glinda från Oz skrev 2018-04-23 01:15:53 följande:

    Jag tycker det är VIDRIGT att ni tagit in ett familjehemsbarn för att tjäna pengar. Självklart ska man få bidrag för omkostnader mm men du säger själv att ni tagit er an barnet för att TJÄNA pengar så du kan vara hemma med bebisen länge. Jag skulle vilja skriva fler saker men då blir mitt inlägg anmält och bortplockat.

    Till vissa av er som svarat: barnet ör placerar av en anledning och har det troligtvis inte så bra med bio föräldrarna, däremot behöver barnet ett bra familjehem, jag hoppas barnet får det snart.


    När säger TS det egentligen? Att hon tagit barnet för att _tjäna_ pengar?
  • Anonym (qwerty)
    Anonym (Hm) skrev 2018-04-23 08:57:54 följande:
    Anonym (Nyfiken) skrev 2018-04-20 14:54:28 följande:

    Delvis sant! Det är en möjlighet att få hjälpa och att kunna vara hemma extra med bebisen istället för att börja i förskolan som 1 åring. Det är ett arbete och Mannen är hemma, medans jag jobbar.

    Vi går emot alla normer haha


    Känns märkligt när man uttrycker man delvis har fosterbarn för att kunna vara föräldraledig längre. Och alltså tjäna på det om man inte hade kunnat vara hemma utan att barnet var placerat. Jag uppfattade inte detta först men förstår vad en del i tråden menar nu. Hoppas innerligt detta barn får kärlek och blir väl omhändertaget av ts och familj.
    De verkar ju faktiskt se det som ett arbete, och inte bara en inkomstkälla. Så man behöver nop inte "hoppas". Jag är övertygad om att det där barnet blir väldigt väl omhändertaget 
  • Anonym (qwerty)
    Glinda från Oz skrev 2018-04-23 12:02:33 följande:
    I inlägg 12.
    Skriver hon verkligen, om du är ärlig, att hon har ett fosterbarn för att tjäna pengar och för att vara hemma med nyfödda barnet?
  • Anonym (qwerty)
    Anonym (kvinna) skrev 2018-04-23 13:56:52 följande:
    Det är en möjlighet att få hjälpa och att kunna vara hemma extra med bebisen istället för att börja i förskolan som 1 åring. Det är ett arbete

    Hon skriver att det är ett arbete (dvs hon tjänar pengar på det) samt att det möjliggör att de kan ha det nyfödda barnet hemma längre än 1 år. Och då säger hon ju indirekt att de annars inte hade kunnat vara hemma med barnet längre än till 1 år. Och kan de bara vara hemma i 1 år om de inte har fosterbarn, är det ju för att de inte har råd, eftersom man får vara hemma längre.
    Det är in?e så jag tolkar det. Jag tolkar det som att det faktiskt inte är helt okomplicerat att ha ett fosterbarn, att det krävs ganska mycket prestation. Det har ju blivit placerat av en anledning och har troligtvis ganska mycket problem och har troligtvis blivit ganska uppfuckad av sina biologiska föräldrar. 
    Jag tolkar det som att det som att (jag vet, dålig jämförelse kommer nu) fosterbarnet behöver mer resurser än vad en vanskött aggressiv grand danois skulle behöva.
    Och kom igen, hur vanligt är det inte att man säger att något tisdkrävande är ett arbete? Jag brukar skämta om att mitt intresse att följa NHL är ett heltidsjobb. Tjänar jag pengar på det? Nää, inte mycket.

    Det är väl snarare väldigt positivt att hon ser fosterbarnet som ett arbete? Då har ju TS förstått att det inte bara är att sätta sig på sofflocket och bara ungen får mat lite då och då så är allt OK. Utan att det faktiskt käver tid, engagemang och arbete bakom.
Svar på tråden Vad tänker ni om denna familjekonstellation?