Inlägg från: AnneSophia |Visa alla inlägg
  • AnneSophia

    Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?

    Annie pratar om att skicka hem dessa skulle medföra "humanitära" och "medmänskliga" konsekvenser som blir för stora.

    Frågan är varför det skulle få några konsekvenser att neka personer asyl som saknar asylskäl? De saknar ju asylskäl!

    Sen i Sverige då, att det leder till humanitära och medmänskliga konsekvenser här - det gör inget eller?

  • AnneSophia

    Sen tycker jag det är underligt att hon säger att det är ett genondåligt förslag men att det är S och Mp som har ansvaret för det. Hur kan det bara vara deras ansvar när hon röstar på det?

  • AnneSophia
    hipsterpappan skrev 2018-04-25 05:42:31 följande:

    Från gårdagens Expressen visst är det en talande sammanfattning av hur orimligt beslutet är?


    Ja och hörs mest det gäller även de fåtal aktivister (sett till hela Sveriges befolkning) som åker dit och får extremt mycket medialt utrymme.

    Har själv växt upp med svenska skolan där andra världskriget alltid var huvudfokus. Tror vi är många som tänkte under lektionerna "hur kunde detta ske?", och "hade jag levt på den tiden hade jag stått upp mot nazisterna!".

    Nu lever dessa aktivister ut den fantasin. De är "hjältar" och vi andra har fått rollen som nazister.

    I själva verket är dessa aktivister de som är mest nazistiska med tanke på att de förminskar det judarna varit med om (antisemitism) och likställer det med dessa afghaner som saknar asylskäl.

    "Sunt förnuft" lyser med sin frånvaro.
  • AnneSophia

    [quote=78662064][quote-nick]hipsterpappan skrev 2018-04-25 11:35:27 följande:[/quote-nick][/quote]

    Läskigt, inte "ha honom i min säng" utan "ta honom i min säng". Tur i oturen kanske det rör sig om vuxna män för annars skulle ju alla dessa kvinnor vara pedofiler.

  • AnneSophia

    Tantsnusklinjen i tråden är osmaklig men att det faktiskt existerar kvinnor som detta är väl ändå mer osmakligt? Men tycker också det saknar relevans däremot för tråden och tror de flesta redan är medvetna om att detta förekommer. Ett exempel är sexualbrottslingen Arif Mo som samma sorts kvinnor försvarar. Det är riktigt vidrigt och media skulle lyfta fram det här och göra en granskning av dessa personer. Våldtäkter och fall av övergrepp från kvinnorna har dessutom kommit fram så det är ett äckligt problem. Men kanske i fel tråd då det mer ser ut som en form av smutskastning för att vinna poäng. Vilket inte behövs.

  • AnneSophia
    nihka skrev 2018-04-26 14:25:06 följande:

    Flyktingar är inte immuna mot vårt samhälles vidrigheter, men att försöka framställa sexuella övergrepp som något särskilt kopplat till kvinnor som vill hjälpa flyktingar är lågt bortom gränser.


    Nej det är det inte eftersom det förekommer och att du förminskar det bara för att det gäller kvinnor "som vill hjälpa migranter" (ja det kan ju diskuteras om kvinnorna verkligen står upp för dem) är långt bortom alla gränser. Inte ok.

    Tvärtom är det extra viktigt att belysa det då dessa killar är i beroendeställning vilket gör det än mer vidrigt. Man undrar av vems intresse kvinnorna gör det för, om det är för deras egna själviska intresse (att få känna sig goda) eller om det är för killarna. Tycker det många gånger verkar vara för att uppfylla sitt egna egobehov.

    Men fortfarande tycker jag det går att göra på andra sätt än som i tråden med att klistra in bilder och liknande.

    Som sagt bör denna bransch granskas ordentligt och att dessa kvinnor nu (med hjälp av S, C och MP) ska gå runt lagen visar att något är helt åt helsike med deras "kamp". Det handlar inte om att rädda människor på flykt utan det här är något helt annat.
  • AnneSophia

    Migranter är ett bra ord också. Har sett många använda det

    "Migranter väljer att flytta, inte på grund av ett direkt hot om förföljelse eller död. Det kan istället vara för att få ett bättre liv genom att hitta arbete, eller i vissa fall för att få en utbildning, återförenas med sin familj, eller av andra skäl.

    Till skillnad från flyktingar som inte kan återvända hem i säkerhet möter migranter inga sådana hinder."

    Det är att kalla saker vid sitt rätta namn.

  • AnneSophia

    Det är ju känt att vårdinrättningar läggs ned. Men vårdcentraler har ju lagts ned innan migrant/flyktingvågen också.

    Oavsett är det ju ingen hemlis att vården är belastad bland annat till stor del pga asylsökandes rätt till akutvård. Men också på grund av alla resurser som gått till flyktingar/migranter överlag. Såklart det påverkar välfärden och att det måste dras ned på annat. Om man har förmåga att räkna ihop 1+1 och är något så när allmänbildad så behöver det inte vara så svårt att greppa detta.

    Ser därför inte vad som skulle vara så himla uppseendeväckande med det påståendet att ni tre måste ägna flera inlägg åt det. Fakta är att vården är belastad pga nyanlända och det får alla möjliga konsekvenser.

  • AnneSophia
    KillBill skrev 2018-04-28 16:17:37 följande:

    Därför att påståendet saknar all logik! Det finns logik i att vårdcentraler med för få patienter läggs ner. Att vårdcentralen läggs ner p.g.a. för många patienter är däremot ologiskt.

    Kan du ge ett exempel på en vårdinrättning som lagts ner p.g.a. för många patienter?


    Nu var det inte det jag prata om utan att det blir en hög belastning på vården pga asylsökare. Det leder i sin tur till brist på resurser och till exempel läkarbrist, som i sin tur leder till att mottagningar stängs ned. Indirekt så kan det vara en orsak alltså. Läste tex på socialstyrelsen att mottagningar stängs ned just för läkarbrist. Ju fler patienter desto mer läkare behövs.
  • AnneSophia
    nihka skrev 2018-04-28 17:47:34 följande:

    Du kanske kunde länka tilll ett radiopragram där läkare varnar för att de kan tvingas lägga ned vårdinrättningar pga för högt tryck av akutvård till nyanlända.

    Du kanske kunde ge ett exempel från vilken sorts media som helst där läkare varnar för att de kan tvingas lägga ned vårdinrättningar pga för högt tryck av akutvård till nyanlända.


    Varför ska jag göra det när jag inte kommit med något påstående angående något radioprogram? Läs mitt inlägg igen om något var oklart.

    Jag har redan gett exempel, läs mitt inlägg igen om det var intressant så kan du kommentera det jag skrivit istället.
Svar på tråden Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?