• hipste­rpappa­n
    Äldre 24 Apr 20:20
    98183 visningar
    999 svar
    999
    98183

    Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?

    Nu pratar vi om minst 9000 sk ensamkommande som har fått avslag i minst tre instanser och i många fall har en oklar identitet. Kostnaden beräknas till minst tre miljarder och övriga partier i alliansen rasar och även lagrådet har sågat förslaget utmed fotknölarna. Så hur kommer det här att påverka opinionen men själv gissar jag att vinnarna ändå blir sossarna som kan njuta av en allians i upplösning inför valet.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?
  • Äldre 1 May 16:30
    +2

    Nej, jag tycker inte om detta. Jag vill se tydlighet samt ett konsekvent och rättssäkert system för att ta emot flyktingar.

    Att de fått vänta så länge på ett avgörande talar sitt tydliga språk för vår kapacitet att emot stora mängder flyktingar.

    Asyl och uppehållstillstånd ska avgöras av behov/skyddsskäl/asylskäl baserat på identitet och var de kommer ifrån.

    Vad är tanken ska hända med dessa efter att de studerat klart?

  • Äldre 1 May 17:45
    AnneSophia skrev 2018-05-01 15:08:23 följande:
    Är läkarbristen det enda vi håller med om från mitt inlägg? Då håller du inte med om att asylsökande belastar akutvården? Eller att invandringen överlag leder till brist på resurser i samhället? Eftersom jag skrev om det också.

    Jag har inte sagt att jag "tror" något. Det var du själv som sa att det var ett ologiskt scenario och jag kommenterade utifrån det. Det var alltså du som kom med ett påstående att det var ologiskt men har du källor som stödjer ditt påstående så får du gärna länka till dessa.

    Faktum är att antal läkare de senaste 18 åren procentuellt sett har ökat mycket mer än vad befolkningen har ökat pga. asylinvandringen.


     


    Du skriver att hög belastning på vården t.ex. pga. asylsökare leder till brist på resurser  t.ex. läkare  och att det kan leda till att vårdmottagningar stängs.


    Kan du belägga påståendet att befintliga vårdavdelningar stängs ner som en direkt eller indirekt följd av att asylsökare kommer till Sverige eller är det något som du bara tror?  


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Äldre 2 May 05:33

    Jag tror att denna omröstning ger en ganska tydlig bild svenska folkets inställning.

    De ska åka hem.

  • Äldre 2 May 08:21
    Abegayle70 skrev 2018-04-25 12:56:42 följande:

    Vad häände med löftet att utvisa 80 000 som inte har rätt att vistas i Sverige? Hur många har det blivit? 250?


    Inte särskilt många tyvärr. Vad jag förstår är det ingen som tvingar dem att åka och en del kommuner ger dessutom socialbidrag till familjer med avvisningsbeslut.
  • Äldre 2 May 08:24
    drutten2 skrev 2018-04-27 10:35:10 följande:
    Kostnad för att behålla 9000 vuxna män i Sverige= tre miljarder
    Kostnad för att behålla BB i Sollefteå= 15 miljoner
    Vad mer är det som du inte förstår?
    Är tre miljarder är kostnaden för dem under hela deras liv eller tillkommer det pengar för soc/a-kassa e3tc eftersom en stor del aldrig kommer in ordentligt i samhället?
  • Äldre 2 May 08:27
    +1
    EnGladPingvin skrev 2018-04-27 12:51:11 följande:

    Det så mycket problem med det här. Signalerna det sänder ut att det är möjligt att få amnesti även om du inte har skyddskäl om du tillhör "rätt" grupp som har tillräckligt högljudda aktivister på din sida. Problematiken när man gång på gång med tillfälliga lagar går ifrån asylsystemet och på så sätt riskerar hela systemet. Att överskottet på män ökat kraftigt och ser ut att öka än mer. De enorma kostnaderna på 3 miljarder till att börja med. Att dessa män lämnar kvinnor, barn och äldre att ta hand om problemen i sina hemländer när de lever sina liv här. Att det inte ens ska krävas att man studerar bara att man anger att man har för avsikt att studera. Att det inte spelar någon roll att man konstaterat att en del ljugit om sin ålder utan att även dessa män får stanna och gå i skola med svenska tonåringar. Och det förvånar mig att de ens är behöriga för svenskt gymnasium. Eller det kanske inte heller kontrolleras precis som det inte kommer kontrolleras om de verkligen pluggar. Det kommer inte finnas några krav på att de klarar utbildningen eller ens får betyg och man lägger på lärarna att rapportera frånvaro. Dvs lärarna ska agera domare och avgöra om de ska få stanna.


    Detta är inte bara ett problem när det gäller migrationen utan är i grunden ett problem för demokratin. Ska demokratiska beslut sättas ur spel för att en högljudd minoritet ska få sin vilja fram? Det är ganska allvarligt och det var väl därför Lagrådet var så tydligt emot.
  • Äldre 2 May 08:30
    EnGladPingvin skrev 2018-04-27 16:29:19 följande:
    Tyvärr spelar det ingen större roll. Det skulle bli en försening med en dag eller två. Inte mer än så. Sen är det ju en majoritet i riksdagen som står bakom förslaget och i en demokrati får man då acceptera det oavsett hur illa man tycker det är.
    Fast den minoritet som protesterade mot utvisningen fick ju igenom sin protest. Då kan en annan minoritet få igenom sin. I konsekvensens namn.
  • Äldre 2 May 08:37
    K Kalle skrev 2018-05-02 08:24:15 följande:
    Är tre miljarder är kostnaden för dem under hela deras liv eller tillkommer det pengar för soc/a-kassa e3tc eftersom en stor del aldrig kommer in ordentligt i samhället?
    Nej det är endast kostnaden för 3år framåt.
  • Äldre 2 May 08:55
    EnGladPingvin skrev 2018-04-29 12:38:38 följande:

    Funderar på hur det här ska fungera:

    - Hur många av dessa är behöriga till gymnasiet till att börja med?

    - 9000 personer, 30 per klass = 300 klasser. Det är redan lärarbrist. Hur ska man få fram lärare och skolor?

    - Inga krav på betyg. Ska lärarna vara de som avgör om de får stanna genom närvarokontroll?

    - Svenska ungdomar har idag svårt att få jobb efter examen. Är inte risken stor att dessa män hamnar i utpressares händer då de efter examen måste skaffa ett jobb för att få stanna? Eller ska man massutvisa när det visar sig att de inte får jobb inom 6 månader?

    - Ska vuxna män gå i gymnasiet med tonåringar? En del har hunnit bli över 18 år, andra vet vi redan har ljugit om sin ålder men de omfattas ändå av den här lagstiftningen. Man kommer utgå från de uppgifter de utgav när de sökte om asyl.




    www.di.se/ledare/pm-nilsson-majoriteten-ensamkommande-klarar-inte-gymnasiet/


    "90 procent av inrikes födda elever har gymnasiekompetens efter grundskolan. Om man invandrar till grundskolan i högstadiet är det 30 procent som klarar gymnasiebehörighet. 20 procent av de ensamkommande klarar godkänt i svenska, engelska och matte."

    Alla kan väl komma in på gymnasiet numera. Tyvärr. Har man usla betyg kan man gå individuella programmet.
  • Äldre 2 May 08:58
    rhapsody skrev 2018-04-29 14:30:42 följande:

    Kan någon förklara för mig vitsen för den enskilde afghanska asylsökanden att gå klart svenskt gymnasiet? För jag antar att meningen är att utvisningen ändåska genomföras efter att skolgången är avslutad? Vad är då vinsten för dessa unga män? En svensk gymnasieutbildning kan väl inte öppna några fantastiska dörrar hemma i Afghanistan sedan? Och rör ju på de svenska lärarresurserna något enormt. Plus att kostnaderna blir stora. Det borde ju åtminstone finnas en tydlig vinst för någon...


    Ja verkligen! De invandrarbarn som har asylskäl och som fått uppehållstillstånd skulle behöva de lärarresurserna för att få gymnasie-/högskolebehörighet och komma in i det svenska samhället.
Svar på tråden Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?