Inlägg från: Anonym (Ledsen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ledsen)

    Adoptera bort 2-åring?

    Jag har tänkt ganska mycket på att adoptera bort min dotter.. Hon är 2 år och jag älskar henne mer än allt annat, men jag är ensamstående med massa skulder och det känns som att jag inte kan ge henne det hon behöver. Hennes pappa har drogproblem och har dessutom en annan familj och träffar henne bara då och då (inte ensam).

    Jag är helt beroende av min mamma för att det ska funka nu med jobb och allt. Och i min familj är det så otroligt mycket bråk och konflikter hela tiden.. både jag och min syster har mått jättedåligt .. skulle kunna fortsätta hur länge som helst men ni fattar. Det känns inte alls som en bra och trygg och stabil uppväxtmiljö.

    Jag skulle så gärna vilja att min dotter får växa upp i en stabil familj med bra ekonomi. Jag skulle inte vilja att det är en fosterfamilj utan att det blir som hennes riktiga familj.

    Vet inte vad det skulle vara för mening med mitt liv sen och hur jag skulle kunna leva med det men hon förtjänar så mycket bättre än det här.

    Hur gör jag? Tar emot så mycket att ringa soc för jag har haft med dem att göra nån gång förut och tyckt det var jättejobbigt . Går det ens att adoptera bort barn i Sverige och hur gör man isåfall ?

    Har egentligen funderat på det enda sen jag fick veta att jag var gravid eftersom jag inte klarade att göra abort, och jag visste att det skulle bli en nästan omöjlig situation.

    Jag älskar min dotter mer än allt annat och jag ammar henne tillochmed fortfarande , men jag vill inte att jag eller min familj ska få förstöra hennes liv.

    Kan inte sluta gråta nu för jag mår så dåligt av allting .

  • Svar på tråden Adoptera bort 2-åring?
  • Anonym (Ledsen)

    Undrar också om det finns någon som man kan ringa och prata om såna här tankar anonymt? Skulle verkligen behöva prata med någon om hur jag känner men vet inte vart jag ska vända mig.

  • Anonym (Ledsen)

    Undrar också om det finns någon som man kan ringa och prata om såna här tankar anonymt? Skulle verkligen behöva prata med någon om hur jag känner men vet inte vart jag ska vända mig.

  • Anonym (Ledsen)

    Tack för alla svar! Ska svara mer sen men ska vila lite nu för dottern sover fortfarande.

    Jag har ju ett jobb men det är inte på kontorstid så är svårt att jobba så mycket som jag behöver. Har fått försörjningsstöd tidigare men de hjälper ju inte till med skulder alls, inte ens elskulder.

    Jag hamnade efter med allt när jag var gravid och det tog slut med dotterns pappa och det är omöjligt att komma ikapp när man har precis så man klarar sig.

    Ibland känns det som att det går ändå och att jag måste klara det på något sätt för min dotters skull men ibland känns det bara helt omöjligt.

    Bråkade med mamma igår så därför känns det extra hopplöst nu. Skulle verkligen behöva någon att prata med , ska kolla med jourhavande präst och jourhavande medmänniska som någon skrev .

    Det handlar inte bara om ekonomi utan också att det är så mycket bråk i min familj och att jag samtidigt är beroende av hjälp från familjen eftersom jag är helt ensam.

    Känns orättvist att min dotter inte ska få ha så bra förutsättningar som möjligt..

  • Anonym (Ledsen)

    [quote=78677883][quote-nick]Anonym (Lena) skrev 2018-05-01 13:08:42 följande:[/quote-nick]Skulle gärna tagit hand om din dotter eller varit ditt stöd. Har själv en två årig dotter.

    Var bor du?[/

    Hej!

    Tack! Jag bor i Stockholm..

    Tack för alla andra svar och tips! Ska försöka kolla upp allt. Det går upp och ner, ibland känns det helt omöjligt..

    Ska kolla upp det med kontaktfamilj, men måste nog sluta amma först.

    Jag vill bara att min dotter ska få ett bra liv, vill inte känna att jag har förstört något för henne pga min ekonomi eller alla bråk i min familj..

Svar på tråden Adoptera bort 2-åring?