Inlägg från: Anonym (Jenny) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jenny)

    Adoptera bort 2-åring?

    Nej du kan inte adoptera bort ditt barn, i sverige är det nästintill omöjligt.

    Har du en livssituation som känns övermäktig måste du som förälder ta ansvar och göra det du kan för att förbättra situationen. Du har en hel del alternativ.

    Ansök om avlastning hos soc, du kan få en kontaktfamilj där din dotter kan vistas under vissa tider.

    Det finns ekonomisk rådgivning att få hos kommunen, de kan hjälpa dig att reda ut vad du kan göra åt dina skulder, kanske ansöka om skuldsanering tex.

    Prata med BVC om att få stöd och hjälp i din roll som förälder, det finns tex kuratorer som är kopplad till BVC och som inriktar sig på föräldrar . Kanske det också vore bra att få medicinsk hjälp för dig så du orkar ta tag i den hjälp som ändå finns.

    Fundera också på jobbsituationen , finns det möjlighet att ändra tider eller liknande så du inte måste vara så beroende av din mamma? Kan syster och kompisar vara en hjälp där kanske på något sätt?

  • Anonym (Jenny)
    Anonym (Soc.) skrev 2018-05-01 08:40:57 följande:

    Såna svar dyker alltid upp när det gäller dessa frågeställningar. Och det är fel även denna gång. Det står en helt fritt att adoptera bort sitt barn även i Sverige. Även om det är få som går så långt. Att det är få inhemska adoptioner beror inte på att man inte FÅR, utan på att föräldrar i TS situation istället brukar erbjudas en mängd insatser så att det istället ska vara möjligt för dem att själva ta hand om sitt barn , vilket naturligtvis är något de hellre själva väljer om de får chansen. Utifrån det TS beskriver om ekonomiska problem och beroende av andra och osund hemmiljö så kan detta exempelvis vara ett Kommunkontrakt och hjälp med ekonomiskt bistånd och om det eventuellt inte räcker nån typ avavlastning.


    Läs om läs rätt. Jag skrev inte att det inte går, utan att det är nästintill omöjligt. Jag vet att det finns inhemska adoptioner men de är oerhört få och majoriteten är närståendeadoption.
Svar på tråden Adoptera bort 2-åring?