• Äldre 13 May 11:07
    47438 visningar
    408 svar
    408
    47438

    Fler 40 plussare som plussat?

    Är som ni kanske förstår på mitt nickname född -76 och plussade för några veckor sedan efter tre års försök, två misslyckade IVF och ett MA. Kan inte riktigt glädjas än men är försiktigt optimistisk. Ska på inskrivningssamtal imorgon och kommer att göra mkp. Ska försöka få till ett tidigt UL också eftersom MA upptäcktes vid UL inför mkp och hjärtat hade förmodligen slutat slå ca v 7-8, dvs den vecka jag är i nu. BF är 23 dec eller 27 dec beroende på om man räknar från senaste mens eller ÄL.

    Har en dotter på 6 år och längtan efter syskon har varit stor, så nu håller vi tummarna för oss alla!

  • Äldre 13 May 16:27
    #33

    Tack för alla grattis. Håller tummar och tår för oss alla

    Angående Nipt så har jag velat fram och tillbaka. Visst, är det helt positivt så är det, men visar det på någon avvikelse så hade jag ändå gått vidare med mkp. Dessutom så gör man det i ungefär samma vecka om jag förstått det rätt så då kan jag lika gärna gå direkt på mkp, tänker jag. Visst, missfallsrisken finns där i bakhuvudet men så läser man att den inte är så hög som det anges på vissa sidor och någonstans känner jag att vi som gör mkp gör det ofta pga ålder och då är missfallsrisken ändå stor så hur vet de att det beror på mkp. Lite så resonerar jag. Kanske inte helt logiskt

    Har ni berättat? Vi har inte gjort det och tänker göra det först när vi är safe isf. Första ggn och med det som blev MA så berättade vi direkt och så jäkla jobbigt det var när folk sedan frågade hur det var med magen och man fick berätta att det inte fanns ngt där, nej, så vill jag inte ha det igen.

    Det känns helt osannolikt. Jag har inga direkta symptom, men det har jag iofs inte haft någon gång. Och vikten är på tok för hög här också. Har laddat ner Olga Rönnberg gravidträningsapp och tänkte börja köra efter den. Jag var helt förstörd i kroppen efter förra graviditeten, även om både den och förlossningen var relativt enkla. Men bålen har tagit stryk. Så jag tänkte försöka att förebygga så mycket som möjligt I alla dessa år har jag nästan gått och hoppats att det i vart fall inte skulle ta sig i april så man får ett decemberbarn. Och så när man väl blir gravid så får man BF 23/27 december Ska bli kul att se vad det blir för faktiskt datum, om vi kommer så långt.

  • Äldre 13 May 18:27
    #44
    Mawie skrev 2018-05-13 17:23:38 följande:

    Har tyvärr fått en del komplikationer, och har inte fått något vidare bra bemötande.

    Den 16 mars i v 15, skulle jag hjälpa ett barn upp som fastnat i en buske( jobbar på förskola) Hukade mig något och drog upp henne bara i armarna, då kände jag hur det kändes kallt mellan benen, 10 min senare på toaletten ser jag hur ngt säckliknande hänger ut, får panik och skakar i hela kroppen, tror stt nu kommer foster och allt ut. ( 3 mf 2017)Försöker trycka tillbaka upp i slidan och jag börjar blöda. Åker till akuten och tas in på gyn, där säger dem att barnet mår bra men att livmodertappen släppt och åkt ut. Får någon slags plastring som ska hålla tappen på plats.

    Gyn skickar mail till bm på mvc sen hör jag inget alls från min bm, försöker ringa och få tag på henne men inget svar tillbaka.

    Vecka 20 och ultraljud blir jättedåligt bemötta av bm hon är stressad, irriterad, svarar snäsigt när vi frågar om det finns någon möjlighet att se könet, säger hon att det ingår inte i hennes arbetsuppgifter, vi var så glada och förväntansfulla, då bröt jag ihop och börja tjuta, killen var förbannad och vi gick där i från.

    Kvinnan i receptionen stoppade oss och vi fick samtala med chefen vi fick en ny ulljudstid men fick även ventilera mig om allt annat som hänt och om bm som inte kontaktat mig.

    Har fortfarande inte hört något i från henne 2 mån senare

    Fått prata med en annan barnmorska dock och har fått en läkartid den sista maj.

    Har skrivit ett långt brev hur jag mår, för jag har blivit deprimerad och är ledsen och orolig för hur allt ska bli, rädd för att föda för tidigt, kan jag ens föda vaginalt? Vilka risker finns,hur länge kan jag ha plastringen? Är rädd att ta bort den.

    jobbar som om inget har hänt och gråter på kvällarna.

    Kan jag ens bli gravid igen?Jag kan inte förlora det här barnet.operation? Även suttit med papper som ska in för försäkringsfrågor och tusen andra papper, Orkar inte och ingen verksr bry sig.


    Fy vad tråkigt och vad ledsen jag blir för din skull <3
  • Äldre 17 May 09:36
    #70

    Efter mycket om och men fick jag tag på specialistmödravården och ska nu på ultraljud inför mkp den 4 juni. Gott nervös eftersom senast jag var där upptäcktes MA. Det värsta är att jag har ju typ inga symptom. Lite molvärk i livmodern, ibland ömma tuttar, ibland lite halsbränna. Men sånt kan man ju ha utan att vara gravid. Fast så har det varit för mig båda gångerna, med dottern och med MA. Jag får väl härda ut i drygt 2 veckor...

  • Äldre 24 May 20:57

    Har fortfarande inga direkta symptom och mår bra. Trött visserligen, men det är jag alltid. Känns grymt nervöst inför UL om ca 1,5 vecka. Hoppas att tiden går riktigt fort. Är inställd på att det inte ska vara ngt liv, men det är ju ren och skär självbevarelsedrift från min sida. Är i vecka 9 om allt stämmer.

  • Äldre 5 Jun 06:30

    UL igår och vi fick se ett hjärta som slog och en pigg liten krabat där inne. Nu är nästa steg MKP om en vecka så förhoppningsvis vet jag om det är ett friskt pyre innan midsommar.

  • Äldre 5 Jun 17:48
    FrökenFlower skrev 2018-06-05 06:54:36 följande:

    Åh vad härligt! Jag håller.tummarna.

    Vi har två låååånga veckor kvar innan vi får görs kubultraljudet. Just nu har dom flesta gravidsymptom lagt sig förutom dom spända bfösten så det känns väldigt oveekligt.


    Tack om det är till ngn tröst så har jag aldrig haft några tydliga symptom vid någon av mina graviditeter. Jag är skittrött, men det är jag å andra sidan alltid. Har ingen direkt molvärk, det hade jag första ggn men inte ens då var det jättetydligt
  • Äldre 14 Jun 21:31

    Nu har jag gjort moderkaksprov (aj!!) och nästa vecka får jag veta om allt är bra. Denna jäkla ovisshet hela tiden. Nu är jag superorolig över att ha fått MA pga provet

  • Äldre 16 Jun 07:27
    FrökenFlower skrev 2018-06-14 22:05:43 följande:

    Va, gjorde det ont?! Är rädd att få ta drt om kuben nästa vecka inte visar bra. Hade du gjort kub innan?

    All denna väntan blir man galen på!

    Hpller tummarna för att provet är bra <3


    Jag ska inte ljuga, det är en stor nål som de sticker in i magen. Jag är dessutom spruträdd så det gör inte saken bättre. Men det gick snabbt och tom jag klarade det, så om du ska göra det går det nog bra för dig också men den som säger att det inte känns ljuger.

    Har inte gjort kub eller Nipt eftersom jag var säker på att ändå gå vidare med MKP. Men jag fick provsvaret igår och allt var normalt. Nu återstår bara privat UL för se till att pyret fortfarande lever. Det mådde bra direkt efter MKP men man vet ju aldrig. Jag är nojig med tanke på att jag tidigare varit med om ett MA.
  • Äldre 16 Jun 20:07
    FrökenFlower skrev 2018-06-16 08:01:58 följande:

    Gaaah jag hatar sprutor med och trots att jag vant mig med åren så blir man inte van så stora.....men drt får gå om det måste. Tack för ditt ärlkga svar. Bra att veta hur det är istället för att bli överraskad.

    Värst är nog missfallsrisken, hur länge håller den i sig?

    Hoppas det går bra!

    Grattis till provsvaret!


    Ett tips som jag brukar ta till när jag ska få sprutor: blunda innan de tar fram nålen. Jag råkade se en glimt, men det gick som sagt bra ändå

    Jag har läst mig till att missfallsrisken är som störst de två, tre första dagarna efter provet. Jag är nojig över att det ska ha hänt något men att kroppen inte stött ut det isf. Så på onsdag blir det privat UL och sedan kan jag förhoppningsvis andas ut.
Svar på tråden Fler 40 plussare som plussat?