• Aamon

    Ni som har haft utomkved, hur gick det sen?

    Min första graviditet var utomkvedshavandeskap. Blev av med höger äggledare och det levande fostret i v7. Tog oss 1.5 år att gå till den graviditeten. Efter 8 månader blev vi tillslut gravida igen. Den graviditeten slutade med att barnet kontaterades dött i v14. Det var i februari och vi har inte lyckats bli gravida sedan dess.

    Vänster äggledare fångar upp äggen från höger äggstock också så möjligheten att bli gravid är inte mindre i mitt fall åtminstone. Sen verkar vi ha svårt att få till en graviditet, men det håller inte sjukvården med om tyvärr.

  • Aamon
    Tokigsnart skrev 2018-05-04 09:58:41 följande:

    Beklagar verkligen!

    Tänk att det ska vara så svårt att få en bebis, ni har ju försökt väldigt länge. Har ni sökt hjälp? Eller vad säger de?


    Vi har sökt hjälp men får ingen. De säger att vi måste försöka 1 år efter varje graviditet utan att lyckas för att få bli utredda. Annars måste vi haft 3 missfall för att få en missfallsutredning. Du utomkvedshavandeskap inte räknas som missfall är den utredningen 2 missfall bort liksom en fertilitetsutredning är 9 månader bort.
  • Aamon

    Läst om några som fått utomkvedshavandeskap fritt i buken och inte tagit någon behandling för det utan låtit graviditeten fortgå. De har fött barn via kejsarsnitt i v 26-29 och fött friska barn. Tror dock inte svensk sjukvård skulle tillåta det alternativet då det är extremt höga risker för modern.

Svar på tråden Ni som har haft utomkved, hur gick det sen?