• Anonym (s)
    Äldre 10 May 11:25
    1893 visningar
    2 svar
    2
    1893

    Orolig inför första jobbet

    Jag tror att jag har någon form av social ångest, och precis som i ditt fall har det uppenbarligen inte märkts så mycket utåt för jag har också fått höra att jag har social kompetens och även att jag är social. 

    Har jobbat på äldreboende och, ja, det har utvecklat mig mycket! Min sociala ångest har absolut inte försvunnit men jag har utvecklats mycket som person och klarat många situationer som 18-åriga jag inte trodde att jag skulle klara. 

    Ska jag ge dig något slags tips så tänk på att visa att du vill jobba! För även om det är jobbigt att ta initiativ så kan man vara noga med att undvika saker som signalerar att man inte vill jobba (som att dra sig undan eller sitta med sin telefon på arbetstid). Egna initiativ är bra, men jag vet att det kan vara jättesvårt i början så kommer du inte på själv vad du kan göra så fråga! 

    Och om du känner att du kan och vågar - prata med dina kollegor om hur du känner! Hittar du någon bland personalen som du känner förtroende för så berätta vad du tycker är jobbigt och be om tips och råd. Har du förstående kollegor så kan jag nästan lova dig att de kommer att se det som något positivt att du berättar hur du känner, och jag tror att de vill dela med sig av sin erfarenhet och hjälpa dig så länge du bara försöker och visar att du vill! 

    Stort lycka till! 

Svar på tråden Orolig inför första jobbet