Forum Psykologi - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Orolig inför första jobbet

  Tor 10 maj 2018 12:10 Läst 1347 gånger Totalt 2 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (B) - Visa alla inlägg
 • Anonym (B)
  Återställ
  Tor 10 maj 2018 12:10 #2

  Jag är sådan att jag tycker att det är jättejobbigt att hamna i nya sociala sammanhang (ny klass i skolan, nytt jobb, ny social gemenskap etc), men när jag väl blivit varm i kläderna och lärt känna alla, lärt mig vad som förväntas av mig och hur det fungerar så brukar jag känna mig mer självsäker och inte tycka att det är jobbigt längre. Det kanske är likadant för dig?

  Mitt tips är att du tar ett steg i taget. När de ringer in dig första gången och du kanske funderar på att låta bli att svara, tänk såhär: Svara ja och gör ditt bästa för att ge ett gott första intryck första dagen och tänk att det förmodligen kommer gå bra och att alla dessutom vet att det är din första dag och ditt första jobb (du kan gärna berätta detta för kollegorna så får de mer förståelse för om du gör något fel, säg också till dem att du vill göra ett så bra jobb som möjligt och att du gärna vill att de berättar för dig om du ska göra något annorlunda).

  Sedan, om det mot förmodan skulle gå så katastrofalt som du är rädd för, så kan du tänka att du har en livlina i att du faktiskt aldrig behöver gå tillbaka dit och träffa de här människorna igen, som en sista utväg. Men då har du i alla fall gett det ett försök, eller hur? Och dessutom har du blivit en liten erfarenhet rikare som kommer hjälpa dig att känna dig lite, lite mer van till nästa gång du börjar på ett nytt jobb. Om du säger nej direkt så får du heller aldrig veta om du kanske hade gjort ett fantastiskt jobb och trivts jättebra på den arbetsplatsen när du väl lärt känna alla och hittat din roll. Du har egentligen ingenting att förlora på att åtminstone prova jobbet.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll