• Milissis

    Hade du anmält en "bussrunkare"?

    flygrl skrev 2018-12-26 20:15:30 följande:

    Håller med dom i tråden som tycker man ska anmäla dels för det e f*****g otrevligt i sig, dels för sånt här stört beteende kan eskalera till betydligt grövre saker som våldtäkt och/eller övergrepp på barn. :/ Som sagt kan man överlåta åt polisen att bedömma och prioritera.


    Det är hrelt rätt att polisen ska bedöma. Men man ska ringa 112 så polisen i mån av resurs kan komma dit. Ett foto renderar bara i en nedlagd förundersökning eftersom man troligen inte kan styrka vem personen är. I mån av resurs kommer polisen ta ett dsådant larm på allvar och komna så fort det är görligt eftersom det är pågående brott och dessutom av den art det är.

    Att blottare skulle utvecklas till pedofiler och våldtäktsmän är däremot helt felaktigt. Man har studerat blottare ända sedan 50 talet utan att kunna finna något sådant samband. Däremot händer det att även våldtäktsmän blottar sig men det är absolut ingen inkörsport till grövre sexuell brottslighet. Förklaringen till det ligger i att en blottare ofta drivs av en översexualitet och en exhibitionism medans våltäktsmän oftast drivs av en ilska gentemot det motsatta könet och en önskan att fominera. Dvs våldtäktsmän drivs ironiskt nog väldigt sällan till våldtäkt flr att utleva sin sexualitet utan snarare för att uppleva makt.
Svar på tråden Hade du anmält en "bussrunkare"?