• Anonym (Sandr­a)
    Äldre 22 Mar 23:12
    9274 visningar
    11 svar
    11
    9274

    Fortsätta graviditet efter mifegyne/mifepristone?

    Anonym (Orolig) skrev 2019-03-22 20:19:33 följande:

    Hej, sitter i exakt samma situation, tog inte de andra tabletterna och allt såg bra ut på ul, nu är jag rädd att jag skadat barnet. Hur har de gått för er andra?


    Ska du inte fråga bm/läkare om det finns risk för fosterskador? Oavsett om någon här gått igenom samma utan fosterskador så säger det ingenting om hur det kommer bli för dig. Bättre att fråga någon som kan ge svart på vitt, statistik om inte annat!
  • Anonym (Sandr­a)
    Äldre 23 Mar 12:51
    #5
    Anonym (Orolig) skrev 2019-03-23 12:22:23 följande:

    Jag har pratat med flera läkare /bm som säger att de inte kan ge fosterskador men är fortfarande fruktansvärt rädd..


    Om de har sagt det så är det ju lugnt! De hade nog rekommenderat att fullfölja aborten om det fanns risker
  • Anonym (Sandr­a)
    Äldre 23 Mar 23:41
    #7
    Anonym (Orolig) skrev 2019-03-23 14:06:56 följande:

    Har du vart med om liknande? Vad sa läkarna till dig?


    Nej men jag läste på fass och fann detta:

    Om aborten misslyckas efter att kvinnan har tagit detta läkemedel eller denna läkemedelskombination, vet man inte vilken risk detta innebär för fostret. Om du bestämmer dig för att låta graviditeten fortsätta måste det fram till förlossningen göras noggranna kontroller och upprepade ultraljudsundersökningar (särskilt av armar och ben) vid en specialistklinik. Din läkare kan ge ytterligare information.

    Så du kan ju dubbelkolla det med läkaren varför de säger att det inte är någon fara när det står såhär
  • Anonym (Sandr­a)
    Äldre 24 Mar 22:52
    #10
    Anonym (Orolig) skrev 2019-03-24 10:34:49 följande:

    Jag har också läst det där, men när jag fick tabletten var jag i v 15 och där står även att om graviditeten är längre än 3 månader ska man ta 3 tabletter och jag fick bara en. Läkarna säger att tabletten jag fick mjukar upp livmoderhalstappen och minskar gulkroppshormonet under 48 h, och har man då väldigt lite sånt hormon kan man abortera på första tabletten men det är endast 1 på 50 som gör det. Nedan info tog jag från fass

    Hos försöksdjur förhindrar mifepristonets abortframkallande effekt en korrekt bedömning av molekylens eventuella teratogena effekt.

    Vid subabortiva doser har missbildningar hos kaniner observerats, men inte hos råtta, mus eller apa.

    I klinisk användning, har sällsynta fall av missbildningar i ben/fötter (bl a klumpfot) rapporterats vid administrering av mifepriston enbart eller i kombination med prostaglandiner. En av de tänkbara mekanismerna kan vara amnionbandsyndrom. Data är dock för begränsade för att kunna avgöra om molekylen har teratogen effekt hos människa.

    Kvinnor ska informeras om att uppföljningsbesöket är absolut nödvändigt, p g a risken för fortsatt graviditet och p g a risken fostret.

    Om ett misslyckande av metoden påvisas vid uppföljningsbesöket (viabel pågående graviditet) och om patienten fortfarande samtycker, bör aborten fullföljas med en annan metod.

    Om patienten vill fortsätta graviditeten måste den följas noggrant med ultraljud, med speciell uppmärksamhet på armar och ben, på en specialistklinik.

    När jag ifrågasatte ovan info sa de att den enda pålitliga info att gå efter är www.janusinfo.se/beslutsstod/janusmedfosterpaverkan/databas/mifepriston.4.4bc1be9b166e94c89705ff2f.html

    Jag undrade mer om någon vart med om liknande som det gått bra för?


    Okej jag missade det på fass håller tummarna och önskar dig lycka till att allt ska gå bra!
Svar på tråden Fortsätta graviditet efter mifegyne/mifepristone?