• Äldre 13 May 15:22
    4967 visningar
    17 svar
    17
    4967

    Smulpaj med eller utan havregryn?

    Utan havregryn är godare tycker jag med. Jag tycker även att potatismjöl är äckligt i. Det är ju för att det inte ska bli blött, men det blir som segt vitt klister i istället...

  • Äldre 13 May 15:32
    #8

    Nej, har du bara ett par matskedar så blir det ju bara lite klister i pajen. Även om jag föredrar helt utan klister då...

    (Det är ju inte så att man MÅSTE ha i potatismjöl om man inte vill) testa du med potatismjöl, det kanske inte stör dig alls.


    Tihi skrev 2018-05-13 15:27:17 följande:

    Hahaha. Får gå på diet nästa vecka istället. Så man blandar med raberberna innan, jag kom inte ihåg det.För svårt, jag måste börja med en simpel smulpaj för att det var så länge sen jag bakade en paj.Men man kanske inte måste ha så mycket potatismjöl i det? Såg ett par matskedar bara i något recept.

    Vilket är ert godaste simpla smulpajsrecept?


  • Äldre 13 May 16:16
    #10

    Jag skalar alltid mina rabarber. Ta en liten vass kniv, skär loss "början" av skalet och dra sedan bort det längs med hela rabarbern. (Det blir liksom långa "krullor".) Det går säkert att googla på

    Ifall du inte förstår hur jag menar.

    Biten allra närmast jorden brukar jag rensa bort.


    Tihi skrev 2018-05-13 15:40:43 följande:

    Lät gott och enkelt och nästan kalorifritt. Trodde att man var tvungen för att det ska dra till sig vätskan men måste man inte så kanske jag hoppar det.

    Har en korkad fråga men ska man skala av det röda på rabarbern med en potatisskalare eller ska det sitta kvar?


Svar på tråden Smulpaj med eller utan havregryn?