• Vinter16

    Vi som försöker bli gravida!

    Hej! Tänkte starta en tråd för oss som försöker bli gravida. Jag är 25 år och har precis startat bebisverkstaden. Började för någon månad sen att äta folsyra och nu i Maj började jag med äl tester. Fick positivt på äl test den 13/5 så nu väntar och hoppas jag på att få ett plus på stickan i slutet på denna månaden :) Har inga barn sedan tidigare.

    Hoppas att fler vill vara med så vi kan följas åt till ett plus!

  • Svar på tråden Vi som försöker bli gravida!
  • Vinter16

    Kul att så många hittat hit. En fråga, hur ofta försökte ni runt äl? Vi hade sex en gång två dagar före äl, en gång på äl dagen och en gång två dagar efter äl. Känns nu i efterhand som att det kanske var för få försök :/ hur gjorde ni?

  • Vinter16
    Phines92 skrev 2018-05-16 19:52:59 följande:

    Vi hade sex varannan dag innan och även på (beräknade) ÄL-dagen, men man vet aldrig. Första försöket här och har ej använt ÄL-test.

    Spännande att vi hade ÄL ungefär samtidigt, känner du av något? 


    Okej, vi hade även sex någon vecka innan äl men räknar inte med det eftersom det var så långt innan haha men man vet ju aldrig :) ja det är kul, då har vi bim ungefär samtidigt med. Jag ska testa på morsdag den 27/5 har jag tänkt. Nej inga symtom alls faktiskt, dagen efter äl kände jag mig dock uppblåst längst ner på magen och svullen plus liite mensvärk men jag gissar på att det var själva äggosssningen jag kände av typ.. dudå? :)
  • Vinter16
    Milian03 skrev 2018-05-16 20:01:25 följande:

    Blir oftast varannan dag runt äl. Lyckades bli gravid på det viset i april.


    En gång per dag eller flera? Hörde om ett par som körde 3 gånger per dag (fattar inte hur man hinner)
  • Vinter16
    babytjejen skrev 2018-05-16 20:44:36 följande:

    Jag kör med ältest...mkt för att jag jobbar olika tider o vill inte väcka mannen i onödan. Denna gången tog jag ältest för att se när dom blev svaga efter missfallet så jag inte misstar äl från test som reagerar på missfallet. Trodde inte att kroppen skulle återhämta sig så fort...Tog cytotec den 17 april o fick äl lite över 2 veckor senare...

    Det perfekta vore ju om man är gravid men tror inte det...hoppas isåfall att mensen kommer i tid o inte kommer sent så man hinner få förhoppningar i onödan...


    Härligt att kroppen återhämtade sig så snabbt! Hoppas du snart får ett plus på stickan! Det är dags för att testa snart väll? Eller väntar du och ser om mensen dyker upp?
  • Vinter16
    penelope81 skrev 2018-05-16 21:32:34 följande:

    Jag och sambon (36 och 38 år) försöker också med första barnet. Jag tog ut spiralen i början av april och fick ganska snabbbt äggossning, även om det inte blev något den gången.

    Den här månaden testade jag med äl-test, men fick inte riktigt till det. Kände dock starka symptom så tror jag bara testade fel tider. En vecka efter äl fick jag som svagare mensvärk och ont i ryggen, men jag vet inte om jag bara inbillar mig för att jag verkligen vill att det ska vara något. Jag tror jag har BIM den 23/5, men ska försöka hålla mig från att testa tills på lördag åtminstone.


    Så spännande, hoppas det har tagit sig denna månaden :)
  • Vinter16
    Phines92 skrev 2018-05-17 06:52:50 följande:

    Åh vad tiden går långsamt, vore skönare om man kunde ta ett test direkt utan att vänta. Fjärde dagen utan kaffesug på morgonen, känns märkligt då jag vanligtvis inte skippar morgonkaffet...konstiga kropp!

    ----------------------

    Dags för en lista kanske?

    Fyllde på med de som skrivit BIM- datum, ni andra får gärna fylla på så att vi kan följa varandra till ett BIM-lista

    23/5 penelope81

    27/5 Vinter16

    28/5 Phines92

    29/5 Milian03


  • Vinter16
    Ronjaelley skrev 2018-05-17 10:09:44 följande:

    Hej! Försöker bli gravida med andra barnet, tog 4år att bli gravida med första men efter första försöket med apiforce så blev vi gravida. Denna gång försökte vi 6 gånger innan jag tog till apiforce denna gång. Så nu hoppas jag på ett plus!

    Jag har inte tagit äl stickor så är inte helt hundra på när jag hade äl men mellan 8-11 och apiforce brukar ändra menscykeln så vet inte riktigt när jag har bim heller..

    De enda symtomen jag har är väl ömma bröstvårtor, brukar ha extremt onda bröst innan mens men nu gör inte själva brösten ont så det är alltid något. Annars så är jag fruktansvärt trött och är väldigt torr i munnen. Hoppas på ett plus om ca 1v :)


    Hej! Vad är apiforce för något? :) hoppas du plussar snart!
  • Vinter16
    Nathiis skrev 2018-05-17 15:47:39 följande:

    Hörrni förresten, fråga från ovetande, det här med nidblödning .. Är det något som alltid kommer ? När brukar det dyka upp om det skulle vara så att ägget blir befruktat och fäster ? (:


    Jag tror det är ganska ovanligt att få nidblödning, känner ingen som fått det :) men om man får det är det när ägget fäster i livmodern
  • Vinter16
    Nathiis skrev 2018-05-17 20:21:56 följande:

    Okey så pass (:

    Ja det vet jag ! Tänkte mer hur lång tid efter befrukting det gör det :D Tack för svaret !


    Hmm osäker på det men tror typ en vecka efter ägglossning men är inte säker
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida!