• Äldre 16 May 14:28
    103971 visningar
    890 svar
    890
    103971

    Vi som försöker bli gravida!

    Hej, hakar på!

    Vi har just bestämt oss och hade äl i dagarna (14/5). Skall köpa folsyra i em med.

    Jag har barn sen tidigare förhållande men planerad första med min partner sen 5 år tillbaka, även hans första. Spännande!!

  • Äldre 16 May 17:30
    #3

    Hej o välkommen!
    Vi gick också genom ett missfall för en 8 månader sedan och trots oplanerat gravid så var det extremt jobbigt, så stor styrkekram och många lyckönskningar till er att det blir plus denna gången för er med!

  • Äldre 16 May 23:58
    #23

    Kul att så många hittar hit!

    Ang ÄL o tester så har vi ej anv oss av test men sedan missfallet för 8 månader sen var detta ÄL första med ?riktigt tydliga? äl-flytningar, så visste pga det och hoppas på god kvalite som ger resultat, haha. Inte svårt att bli ivrig!

    Håller tummar o tår för oss alla!

  • Äldre 17 May 10:45
    #31

    Dags för en lista kanske?

    Fyllde på med de som skrivit BIM- datum, ni andra får gärna fylla på så att vi kan följa varandra till ett BIM-lista

    23/5 penelope81

    27/5 Vinter16

    28/5 Phines92

    29/5 Milian03

    29/5 Go o gla

  • Äldre 18 May 22:21
    #65

    Välkomna alla nya och stooort grattis @/phines92!!

    Här är en för tidigt att tänka på symptom, inget utöver valiga saker som kommer och går. Håller ändå tummar och tår.

    Vi hade sex dagarna runt äl men av naturliga själ, efter en vecka då vi ej sett varann pga resa. Så hoppas att det är positivt att han var väl laddad och jag märkte så starka äl-flytningar att man kan våga hoppas på goda besked. Känns bara så långt bort; tålamod är ej min starka sida. Hahaha

  • Äldre 20 May 12:26
    #87

    Vad roligt med plus i tråden!! Grattis!!!

    Jag börjar nog bli knas, brukar ta allt med lugn o sans men nu vet jag ej om väntans tider på sant eller falskt sätter griller i huvudet på mej eller vad. Haft molande känsla (svag och ej konstant) som första ggn kom i förrgår men sen kommit svagt till o från tills idag. Halsbränna (?) som jag aldrig har annars. Trött som fasiken är jag med som inte förbättras men tänker det kan vara pga våren som smyger sej på... känns lite olustigt bara att det är 3 saker som sker på en gång.

    Vettet vill säga det är önsketänkan, inbillning och att jag känner efter för mkt- och jag ger gärna vettet rätt nu för kommer mensen kommer jag känna mej bra fånig...

  • Äldre 20 May 23:31
    #96
    Nathiis skrev 2018-05-20 21:41:56 följande:

    Hmm .. Haft ett litet "obehag", inte så det gör ont men så det känns hela kvällen i nedre magtrakten höger sida, blivit väldigt gasig (vilket jag sällan är), samt haft lite sura uppstötningar utan att ha ätit/druckit något som kan ge mig just det ..

    Men detta bara nu under kvällen (tror jag) och fortfarande.


    Lite som här då, sura uppstötningar o halsbränna och molande känsla som inte avtar utan snarare stiger. Försöker minnas om jag haft mol som pms-symptom men måste medge jag nog ej haft full koll på de symptomen innan. Kan mkt väl vara att jag helt enkelt känner efter mer. Gymmet igår o idag har också varit tyngre och segare än normalt. Skumt men som sagt, vill ej önsketänka för mkt men en sak e säker, bebis eller ej så är min kropp helt klart mkt starkare men signalerna denna månden än vad den brukar vara, äl-flytningarna inklusive.

    Håller tummar o tår för dej, alla andra och mej själv att väntan ej blir allt för lång för man kan nog lätt tappa sinnet på vägen. Hahaha
  • Äldre 22 May 11:56

    Låter hemskt så missförstå mej rätt, men känns skönt att jag inte var ensam med att vara nedstämd igår. Alla symptom som fick hoppet att kika in var som bortblåsta, känner nu 0 och energin är även den bättre. Ända jag kommer göra nu är att vänta ut tiden...

    Hoppas dock vi får fler plussare i tråden när vi alla väl nått bim!

  • Äldre 22 May 15:53
    Teyla skrev 2018-05-22 12:56:03 följande:
    Ja, det känns mindre ensamt då och man har någonstans att prata om det och få förståelse, tröst och pepp :)

    Hur långt får du vänta ?

    Jo precis.

    BIM den 29e men tänkte testa ändå den 27, bara för sakens skull - för vore det ett plus är det ingen dum morsdag present, är det minus så får mina barn peppa mej lite extra, så blir lite win-win.

    @Vinter16, Just så. När jag var yngre hade behövde jag bara vifta med trosorna och så vart jag gravid, inte riktigt dagens situation tror jag iom åren som kommer på sakta men säkert. Har ett MA i bagaget (oplanerad gravid med skydd), 1 abort (oplanerad gravid med "avbrytarmetoden") och 1 missfall efter oplanerat men väkommen graviditet, inget skydd o inga egentliga metoder just då, mest lite "oops".


    Sen 3 barn, 1a tog på 4e försöket med ÄL, 2a blev jag gravid innan mensen kom tillbaka och 3e oplanerat gravid iom vi var öppna för fler även om vi ej försökte...


     


    Om någon nu var intresserad, glömde visst fråga innan fingrarna fick fnatt och började dansa på tangentbordet. Drömmer

  • Äldre 22 May 15:55

    ...4e försöket med ÄL-test, skulle det ju stå. Lite svårt att få till en graviditet utan ÄL...

  • Äldre 22 May 17:00
    Anonym (börjar ge upp) skrev 2018-05-22 16:18:05 följande:

    Ta mig absolut inte fel nu, men är det inte skönt att veta ändå att du kan bli gravid? :) Själv har jag försökt i snart 1 år utan vidare framgång. Både min mamma och två av mina systrar blir gravid bara de tittar på en man så jag är rädd att det är något fel på mig. 


    Jo, du har absolut rätt, självklart kan jag inte klaga. Nog för åldersnoja och att sista slutade i missfall men jag kan inte jmf med andra som du själv som kämpat för plus så pass och ännu ej fått det... här kan jag inte annat än att peppa, och hålla tummar och tår att du får ditt efterlängtade plus snart. Har ni också kontaktat läkare?
  • Äldre 23 May 20:45

    Ooook, kanske borde byta nick från Go o gla till hemsk o förbannad. Hahaha fan vad jag har PMS! Så sjukt pissförbanand hela dagen på allt och alla och inte ens gym, choklad eller Ben & Jerrys lyckas bota det... suck!

    Där, fått gnälla av mej lite, nu kan jag fortsätta sura i fred.

  • Äldre 26 May 09:34
    Teyla skrev 2018-05-25 12:59:57 följande:

    Hur går det för alla ? <3


    Har fortfarande humörssvängningar, mkt känslig, samt mol i magen. Tog ett test i förrgår som klart visade fett neg (känsligt test) så känns lite hopplöst men har ej bim förrän på tisdag.

    Vet ej om köpa nytt test för imorgon eller bara låta det vara... känns dumt att kasta pengarna i sjön.

    Och till dej... ett enorm stort GRATTIS!!!

    <3
  • Äldre 28 May 13:58

    Här inväntar man bara besök från Tant Röd.

    Var intim med min partner igår och fick rosa spottar så allt tyder på att hon är på G.

    Känns trist men man skall ej vara allt för ivrig sägs det så bara att träna vidare.

  • Äldre 29 May 19:29

    Tant röd på intågande med buller och bong så kan inte mer än gratta alla som plussat och som plussa skall och hoppas på bättre lycka till alla oss andra som får fortsätta träna lite till. ;)

    Byter tråden mot bim juni-tråd.

    Lycka till alla!!

Svar på tråden Vi som försöker bli gravida!