• Anonym (tjeje­n)
    Äldre 19 May 18:49
    10889 visningar
    93 svar
    +3
    93
    10889

    Hur ska jag övertyga min sambo att inte låta katten gå lös ute?

    Tycker han inte att något av din argument spelar någon roll för honom, så finns det inga argument alls. Enligt Agria är katters vanligaste dödsorsak trafikdöd (trots att så många inte är utekatter). Finns ju många katter som blir plågade och dödade av idioter också, påkörda med flit osv. Tycker han allt det känns ok, så kanske han kan tänka på att DU blir oroad och ledsen åtminstone?

    Om ni ska bo i hus kunde ni ju annars bygga en inhängnad där katten kan gå ut själv, många gör så. Tror det finns en massa smarta lösningar om man googlar på det. Tydligen funkar det ju bra för dig att gå ut med koppel också, så jag fattar egentligen inte att det är så jobbigt för din sambo. Ska han ha dörrarna öpnna jämt för att han bor på en mindre ort? Blir det inte kallt? 

  • Anonym (tjeje­n)
    Äldre 19 May 18:54
    #9
    +2
    DeathByPickles skrev 2018-05-19 18:41:39 följande:

    Trams. Det är naturligt för alla djur vi håller som husdjur att ströva fritt, katten är inte annorlunda och kan trivas alldeles utmärkt inomhus och med koppelpromenader. Man får simulera jakt och lek helt enkelt. 


    Jag tycker att TS argument är välgrundade och vettiga. 


    Säger som en annan användare ovan: TS sambo får bo kvar i stan tills han slutat tycka det är besvärligt att stänga dörren efter sig. 


    Exakt. Varför är det enbart katter av alla husdjur som absolut måste gå ut lösa utan tillsyn? 
  • Anonym (tjeje­n)
    Äldre 19 May 22:44
    #19
    +2
    Dennadagdettaårdennastund skrev 2018-05-19 19:42:15 följande:
    Det finns inga garantier, och även om det innebär större risker så är det ju ändå värt det, varje gång vi går ut löper vi också större risk för att ngt ska hända och vi tycker nog att det är värt det :) 
    Tänker du likadant med dina barn, om du har några?
Svar på tråden Hur ska jag övertyga min sambo att inte låta katten gå lös ute?