• Woonderust

    Bolån, låg kreditvärdighet

    Undrar hur mina chanser ser ut för ett bolån tillsammans med ny pojkvän. Han äger en lägenhet som vi ska sälja så kommer ha en kontantinsats på ca 1 miljon. Men jag har lån sen tidigare relation på nästan 350000 och låg kreditvärdighet. Han har inga lån och båda har fast tjänst. Har ni någon erfarenhet av detta?

  • Svar på tråden Bolån, låg kreditvärdighet
  • Solrosen4

    Skriv ett avtal med din nya pojkvän. Om han betalar av din skuld med vinsten från lägenhetsförsäljningen borde din kredit status förbättras. Du kan lika väl vara skyldig honom som banken. Sen är det en annan sak hur stabil er relation är. Men det vet ni nog bäst själva.

  • Alexander5556

    Bäst är att göra någon "Så mycket kan du låna"-kalkyl på bankernas hemsidor, tex den SBAB har. En hel del faktorer som spelar in i hur mycket banken är villig att hjälpa till med.

  • Seven Costanza

    Om pojkvännen kan tänka sig det så kan ni t ex göra så att han betalar av din skuld till banken och sedan skriver ni skuldebrev mellan er att du är skyldig honom de pengarna och att av det lån ni tar på nästa bostad så är din del av lånet 350000 kr mer än hans del, så du ska betala motsvarande mer av räntor och amorteringar.

Svar på tråden Bolån, låg kreditvärdighet