• Äldre 7 Jun 18:47
    13691 visningar
    66 svar
    66
    13691

    Ni som gillar era jobb...

    Jag är legitimerad psykolog och blev också helt slut efter en arbetsdag som du beskriver, så jag bytte jobb... 


    1. Är doktorand


    2. Det är väldigt fritt, både tidsmässigt och hur jag vill lägga upp allt och varierande, och jag utvecklas hela tiden och lär mig nya saker. Plus då att jag trivs med arbetskamraterna och miljön. 


    3. Ja, jag älskar att arbeta som psykolog men det är väldigt tungt så nu när jag har småbarn orkar jag inte det. Det hade varit okej att jobba med tex 3h/dag men orkar inte 8h. Jag tycker också det känns jättejobbigt att ha fasta tider varje dag. 


    4. Nej, jag har jättedålig lön och hade lätt fått minst 10-15k mer i månaden som psykolog men det är så värt det för att trivas på jobbet och slippa all stress :) Väldigt väldigt värt! En bonus är ju dock att när jag doktorerat klart så får jag en stor boost i lön oavsett vad jag väljer att göra efteråt. Men jag har så jag klarar mig på det i alla fall, och det är tillräckligt just nu. 


    5. Ja, jag jobbar precis när och hur jag vill. Kan jobba hemifrån en dag om jag har lust eller jobba 2h en dag och ta igen det en helgdag eller jobba över en annan dag. Har alltså förtroendearbetstid. Det är det bästa någonsin men väldigt ovanligt. Har bara hört att forskare, egenföretagare och programmerare kan ha så. 


    Visst kan det vara möten och grejer som jag måste gå på men det gör ingenting :) Det jag tycker är jobbigt med vanliga arbetsplatser är just att man måste vara där typ 8-17 oavsett vad man har att göra. 


    Jag rekommenderar akademin varmt ifall du tycker om att lära dig saker och kanske lära ut. 


    Anonym (here we go again...) skrev 2018-06-07 18:16:09 följande:

    Till er som gillar era jobb:

    1. Vad jobbar ni med?
    2. Vad tror ni det är som gör att ni gillar era jobb?
    3. Har ni haft andra jobb som ni ogillat? Varför tror ni att ni ogillade dem?
    4. Är ni nöjda med lönen?
    5. Arbetstider?

    Jag som undrar är en student som hittills bara haft sommarjobb och  jag våndas inför varje sommar då jag behöver jobba eftersom jag är totalt dränerad efter varje arbetsdag. Orkar verkligen inte göra något alls utöver jobbet på somrarna. Nu tre dagar in på nya sommarjobbet sitter jag här igen och undrar hur jag efter min utbildning ska orka jobba 8-17 fem dagar i veckan fram tills pensionen. Jag undrar faktiskt hur jag ens ska orka den här sommaren ut. Har haft olika sorters sommarjobb (service/sälj, admin/assistent, förskola osv. ) och känt samma med alla hittills. Med det sagt, jag försöker tänka att det måste finnas något jobb som jag faktiskt gillar att gå till och som inte dränerar mig så mycket. Min utbildning är bred så jag har en del att välja mellan efter examen. Vill alltså med tråden försöka få en slags uppfattning om vad det är som gör att man trivs/vantrivs med sitt jobb. Så dela gärna med er av era erfarenheter! =)


Svar på tråden Ni som gillar era jobb...