• Don3

    Ni som gillar era jobb...

    1. Vad jobbar ni med?

    Elkonstruktion / rita CAD / dokumenthantering

    2. Vad tror ni det är som gör att ni gillar era jobb?

    Vet inte. Det är enformigt men samtidigt omväxlande, stressigt men har ibland gott om tid, roligt folk att jobba med.

    3. Har ni haft andra jobb som ni ogillat? Varför tror ni att ni ogillade dem?

    Nej, har alltid gillar mina jobb då jag alltid ser positiva saker med dem. (Lokalvårdare, butiksbiträde, industriarbete)

    4. Är ni nöjda med lönen?

    Den var ok men starta eget då jag inte kunde se någon anledning till att företaget tog så stor del av kakan för den lilla nyttan de gjorde.

    5. Arbetstider?

    Där jag är nu är det 7:30-16 på papper men får jobba mer eller mindre när som, bara man får ihop timmarna.

  • Don3
    Anonym (here we go again...) skrev 2018-06-07 20:04:51 följande:

    Jobbar du alltså som konsult då? Har du aktiebolag eller enskild firma? Är det svårt/mycket administrativt som egenanställd? Jag håller med dig om det du säger om att det känns konstigt att företaget tar en så stor del av kakan osv. Men tycker på något sätt att det känns så stort och läskigt att ansvara för det administrativa som eget företag innebär. Rädd att det blir fel med redovisning, deklaration och allt vad det är. Men det kanske inte är så farligt som jag tror?


    Ja, jag jobbar som konsult.

    Aktiebolag.

    Ganska lite, mycket mindre än jag trodde men visst blir det en del frågor till revisorn i början vad saker ska bokföras mot för konton. Har nog mer jobb med mina privata räkningar och fakturor företagets. Kan vara att jag har ett långt uppdrag på 100%, så måste inte köpa in saker eller skriva många fakturor.

    I mitt fall tog de runt 2/3 för att i stort sätt bara skriva en faktura. Jag fixade fram uppdraget, hade ingen säkerhet då jag hade fått gå hem när det tar slut, då de ändå inte kunde erbjuda mig något annat jag hade velat göra.

    Skaffa en bra revisor som hjälper dig visst det kan kosta lite i början men det är ändå småpotatis med tanke på vad man kan tjäna.
Svar på tråden Ni som gillar era jobb...