Inlägg från: Anonym (fint) |Visa alla inlägg
  • Anonym (fint)

    Samma barnmorska under graviditet som förlossning?

    modsey skrev 2018-06-08 08:07:05 följande:

    Läste om ett projekt där man provar detta? Vad tror ni, är det möjligt? Att det finns en vinst flr föräldrar förstår jag. Men vill barnmorskorna ha jour på detta vis?


    Det är säkert jättebra och fint, men det är en skrivbordsprodukt. Sannolikheten att just den barnmorskan är i tjänst när jag ska föda är ändå rätt liten. Ska hon vara jour alla dagar och nätter i veckan under två månader kring mitt beräknade förlossningsdatum?

    Idén är inte ny heller. Jag födde mitt första barn på Södra BB (låg på Sös i Sthlm) 2005 och där hade de det konceptet. Fast bara i teorin. Man hade mödravård och förlossning integrerat och skulle ha samma BM genom hela processen. Men så blev det inte. Jag hade minst tre BM på mödravården, två BM under förlossningen (bytte pass mitt i) och en helt annan på eftervården.

    Eftersom BM jobbade sina dagar, sina pass, blev sjuka, vabbade, hade semester och lediga för utbildning precis som alla andra. Om de kommer att lyckas organisera detta på Huddinge så att det funkar i praktiken återstår att se. 
Svar på tråden Samma barnmorska under graviditet som förlossning?